Pittige BABI PANGANG lekkerder dan van de Chinees

  • Indonesisch, Feestmaaltijd
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 27-08-2012
  • Pittige BABI PANGANG lekkerder dan van de Chinees

    Pittige BABI PANGANG lekkerder dan van de Chinees

    Pittige BABI PANGANG lekkerder dan van de Chinees

Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo buikspek met zwoerd
Zeezout
5 el sojasaus
2 el five spices poeder (toko)
Arachide olie (pinda olie)
Heet water

voor de zoetzure saus
200 gr witte basterdsuiker
1 dl witte wijn azijn
Scheut zoete witte wijn
1 tl gemberpoeder of 1 cm verse gember (fijn)
3 el tomatenpuree
Scheut tomatenketchup
1 el allesbinder of maizena
2 el water
Zeezout
Peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok, steelpan

Bereidingswijze

Neem het buikspek (of stukken daarvan). Buikspek is niets anders dan speklap met een velletje. Giet eerst heet water over het vlees want dan wordt het later knapperiger. Maak nu met een scherp koksmes vertikaal inkepingen in het vlees. Smeer het goed in met zout en laat een uurtje staan. Het zout dat onttrekt vocht aan het vlees. Smeer het nu royaal in met five spices poeder (diverse chinese kruiden, ook dit kan je zelf maken). Niets is teveel. Ik heb 2 el gebruikt want sommige mensen vinden té net wat té pittig en marineer af met de sojasaus. Laat het nu ook weer een uurtje staan. Prik er desnoods wat gaatjes in met een vleesvork want zo kan je marinade optimaal intrekken.
Dan de saus: neem een steelpan, doe de ingrediënten er in en breng aan de kook. Goed blijven roeren zodat het een dik, strak geheel wordt. Even proeven en evt. wat zout toevoegen.
Snij dan het vlees in dunne reepjes, neem een wok, doe er de olie in en wok de reepjes gemarineerd vlees op de hoogste temperatuur die je hebt kort lekker krokant bruin ! Gewokte reepjes krokant vlees op een bord leggen en de zoetzure saus er over heen gieten. Leuker, lekkerder en makkelijker kan ik het niet voor je maken, maar je moet het wel even weten.

Serveertip

Heerlijk met nasi

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

TonyNobo avatar
TonyNobo 04-04-2020

Zo geweldig kan eenvoud zijn. Niets meer aan doen, niet op variëren, dit is goed zo ik krijg alleen maar complimenten over de Babi Pangang van Fressnapf. Dank je wel!

meeuw405 avatar
meeuw405 15-10-2019

Je recept meegenomen en vanavond met de mie op tafel!! Smulgroet Els

Leo_Zuidema689 avatar
Leo_Zuidema689 13-02-2018

ik lees in andere recepten dat het vlees voorgekookt wordt ..is dat hier niet nodig? klinkt iig smakelijk jouw recept vr gr Leo

ShmeAgain avatar
ShmeAgain 29-09-2016

Hallo, bedoeld je met sojasaus ketjap manis of 'soy sauce'? Groetjes, Ger

hedy1962 avatar
hedy1962 26-04-2015

Hallo Alex , Ik heb vanavond je recept van babi pangang gemaakt samen met de tjap tjoi en mie en mijn zoon gaf het grootste compliment. Hij zei : mam ik wil het NOOIT meer van de Chinees dit is VEEL lekkerder !!! 😄 Dus nogmaals bedankt voor de TOP recepten !! Groetjes, Hedy

adeline43 avatar
adeline43 15-03-2015

Hallo Alex, dit recept lijkt mij heerlijk, dank je wel! Groetjes, Adeline

spapaars avatar
spapaars 11-03-2015

We hebben echt gesmuld van dit recept. Dit recept ga ik vaker maken.

Lammy1954 avatar
Lammy1954 04-01-2015

Inmiddels heb ik dit recept al een aantal keren gemaakt als onderdeel van een Indonesisch buffet. Oef wat heerlijk.........de gasten eten hun vingers er bijna bij op....zeer geslaagd recept dat nog vaak hier op tafel zal komen. Dankjewel voor het delen van dit verrukkelijke gerecht! Groetjes Lammy

Lammy1954 avatar
Lammy1954 18-03-2014

Afgelopen weekend gemaakt, wat een super heerlijk recept, echt een topper wat ik nog vaak zal maken! Groetjes Lammy

Cecileg avatar
Cecileg 03-03-2014

@famdevrieszandwijk als jullie de five spicesmelange zelf maken zouden jullie dit kunnen delen op Smulweb? Alvast bedankt en lieve groet Cecile

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten