Hongaarse rakott krumpli

  • Hongaars, Ovenschotel
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 27-08-2012
  • Hongaarse rakott krumpli

    Hongaarse rakott krumpli

    Hongaarse rakott krumpli

Een eenvoudige ovenschotel met knapperig korstje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 kg vastkokende aardappelen
9 eieren
1,5 ons ontbijtspek
1,5 ons chorizo (of kolbász als je dat kan vinden)
beetje paneermeel
2 eetlepels zonnebloemolie
2 dl créme fraîche of zure room
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal

Voorbereiding

kook de aardappelen in schil
kook de eieren tot ze hardgekookt zijn
bak de plakjes ontbijtspek uit in de olie
snijd de chorizo in plakjes als je een stuk hebt gekocht

Bereidingswijze

Beboter een ovenschaal.
Trek de velletjes van de aardappel en snijd ze in dikke plakjes.
Schil de eitjes en snijd ze in plakjes.
Leg op de bodem van de ovenschaal een laagje aardappelplakjes, dan het laagje chorizoplakjes, dan een laagje aardappelplakjes, dan een laagje met de eierplakjes, dan het laagje met de uitgebakken ontbijtspek, eindig met een laagje aardappelplakjes.
Strooi paneermeel hierover en druppel de olie waarin je de ontbijtspek hebt uitgebakken over je ovenschotel heen. Ongeveer 30 minuten in het midden van de oven bakken bij 180 gr. C

Bron

zo werd dit vroeger altijd gemaakt bij mij thuis door mijn hongaarse moeder

Serveertip

Het is ongezouten dus iedereen aan tafel zelf even laten zouten naar smaak. Een dot créme fraîche erover wanneer je opgeschept hebt is een must. Lekker fris met (hongaarse) komkommersalade ernaast.

Laatste reacties

parel62 avatar
parel62 22-03-2019

Wij eten bijna geen aardappels meer,maar dit moet volgens mijn overbuurvrouw heerlijk zijn ,ga het komende week eens proberen.

marjamaria2 avatar
marjamaria2 27-08-2012

neem het mee van je dank je

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten