Lekkere Spitskool
- Nederlands, Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 27-08-2012
Lekkere spitskool, anders dan dat je gewend bent...
Ingrediënten 4 personen
Kleine Spitskool, 1½ tl kerriepoeder, beetje peper en zout, 1 ui, scheutje ketjap (zoet), grote lepel pindakaas, groente bouillonblokje en een beetje water. Om te bereiden heb ik Blue Band vloeibaar gebruikt.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 188,43 kcal |
Koolhydraten | 15,19 g |
Eiwitten | 8,55 g |
Vetten | 8,90 g |
Benodigdheden
Koekenpan of wokVoorbereiding
Ui en de spitskool klein snijden.
Bereidingswijze
In de pan de ui fruiten, spitskool erbij. Na 5 minuten kerriepoeder, groente bouillonblokje, ketjap, beetje water en de pindakaas. Laat dit stoven totdat het gaar is, eet smakelijk!
Bron
weet ik niet meer...
Laatste reacties
Niemand hier vond het lekker helaas.
wauw wat was dit lekker en zo simpel. Ik heb er ook knoflook bij gedaan na het lezen van de tip hier onder. Dit gaan we veel vaker eten. Omdat wij wel van een vleesje houden heb ik er ook hamblokjes bij gedaan en we eten het met zelfgemaakte knoflook aardappelen uit de oven.
Was lekker Conny deed me beetje aan Gado Gado denken maar dan zonder die andere groentes, veel lekkerder dus ðŸ‘🻠Dankjewel en vriendelijke Smulgroetjes, Erwin
Net gegeten, echt heerlijk, De tips uit de reacties gebruikt, dus ook knoflook erin gedaan. Super !! Komt vaker op t menu hier !
Heerlijk recept, ik dacht echter dat er champignons in moesten (waarschijnlijk gelezen bij een ander recept) en had deze dus al klaar gemaakt en heb ze dus ook toegevoegd...in een woord: zalig! Zeer makkelijk klaar te maken.
We hebben dit gegeten met kip uit de oven en gebakken aardappeltjes met ui en kerriepoeder. Het was echt heel lekker en verrassend van smaak.
het was erg lekker, ga het zeker vaker maken :-)
bedankt voor dit recept het was heerlijk
Ik heb dit al voor de tweede keer gemaakt en het is echt heerlijk. Heb er ook knoflook en sambal doorgedaan.
Lekker recept. Al vaker als bijgerecht gemaakt.