Amsoi met varkensvlees

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Ingredienten:
1 bos amsoi
2 teentjes knoflook
100 gr. hamlappen
stuk gember (1 cm)
2 eetl. oestersaus
mesp. vijfkruidenpoeder
zout
een paar druppels sesamolie
4 eetl. olie.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Vlees in smalle reepjes snijden. Marineren met fijngewreven knoflook, geraspte gember, vijfkruidenpoeder, oestersaus, sesamolie en zout. Het vlees laten staan en nu de amsoi wassen en heel fijn snijden.

Bereidingswijze

Olie in de pan laten heet worden, hierin het vlees bakken, fijn gesnipperde ui toevoegen. Als het vlees bruin is, de groente toevoegen en blijven omscheppen. De groente moet iets knapperig blijven.

Bron

Surinaamse kookboek

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar
orphan

Doorsturen

Home Recepten