1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Geroosterde paprikasoep

Geroosterde paprikasoep

  • , Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-08-2012

Ingrediënten


.5 paprika`s
.5 tomaten
. 1 ui
. 2 verse tenen knoflook
. 1 kippenbouillon tablet
. 1/2 groentebouillon tablet
. 1 eetlepel basilicumazijn
. 1 eetlepel Worcestersaus
. 1/2 eetlepel Tabasco
. 1 theelepel tijm
. olijfolie
. eventueel wat peper en out



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

.Verwarm de oven op de maximale stand. Was de paprika`s en de tomaten
Snijd de Paprika`s in stukken en verwijder de zaadlijsten
Snijd de tomaten doormidden en verwijder het vruchtvlees.


.Maak de ui schoon en snijd hem in grove stukken
.Maak de tenen knoflook schoon en snijd deze in stukjes

Bereidingswijze

.Bestrijk alle groenten met olijfolie en leg deze met de bollekant op een met bakplaat.(De bakplaat bedekken met bakpapier) Plaats dit in de oven. Na vijftien minuten alle groenten omdraaien. Nog vijftien minuten verder roosteren tot de redelijk zwart zien. Alles groenten uit de oven halen en in een plasticzak doen, laten afkoelen en de schil verwijderen. Doe alle groenten na het verwijderen van de schil een pan. Voeg 1 liter kokend water, worcestersaus, tabasco en tijm toe. En pureer alles. Proef het en voeg eventueel nog wat peper of zout toe.

Serveertip

De geroosterde paprikasoep kan zowel warm als koud worden gegeten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van T_Schoemaker


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van T_Schoemaker
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top