Salade met champignons, boerenbrie en rucola of postelein

  • Frans, Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 25-08-2012
  • Salade met champignons, boerenbrie en rucola of postelein

    Salade met champignons, boerenbrie en rucola of postelein

    Salade met champignons, boerenbrie en rucola of postelein

Dit is echt een heerlijke salade, eentje van de weinige salades waar ik echt van kan smullen. Dit komt door de grote diversiteit aan smaken, de heerlijke dressing en hij is nog gezond ook dus probeer hem zelf maar en dan praten we verder.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 dunne punten boerenbrie
250 gr grote kastanje champignons
1 bosje postelein of wat verse rucola
3 knoflookteentjes (fijn)
Olijfolie
1 el citroensap
2 el sojasaus
Peper
Zeezout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 458,76 kcal
Koolhydraten 3,35 g
Eiwitten 22,12 g
Vetten 38,72 g
Benodigdheden
pan

Bereidingswijze

Was de champignons schoon en maak een inkeping in de vorm van een ster bovenaan de champignons. Breng water aan de kook, giet er een scheut olijfolie bij en kruid flink met peper en zout. Kook hierin de knoflookteentjes en de paddenstoelen ± 5 minuten. Giet af en haal de knoflook eruit. Meng drie el olijfolie met het citroensap en de sojasaus. Hak de gare knoflookteentjes fijn en meng door de saus. Voeg eventueel peper toe; zout hoeft niet, want de sojasaus is al zout genoeg. Leg de postelein op een bord en schik daarop de champignons. Giet het sausje erover en leg er een puntje brie naast. Smullen maar!

Bron

Creatief met groente (door mij verbeterd)

Serveertip

Lekker met warm (meergranen) brood.

Laatste reacties

planco avatar
planco 30-08-2012

Ziet er goed uit neem het mee van je Alex

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten