1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Komkommer-meloensoep met creme fraiche en ham

Komkommer-meloensoep met creme fraiche en ham

Door: evdk

  • , Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 25-08-2012

Ingrediënten 4 personen


* 50 g gekookte ham, in smalle reepjes
* 1 dl witte wijn
* 1 klein Spaans pepertje, (gedroogd)
* 1 stengel citroengras (sereh)
* 50 ml creme fraiche
* Halve komkommer, geschild en in stukken gesneden
* Kwart van een rijpe galiameloen, geschild, zaadjes eruit en in stukken gesneden


Komkommer-meloensoep met creme fraiche en ham
Komkommer-meloensoep met creme fraiche en ham

Voedingswaarde per persoon
110 kcal (462 kj). eiwit: 6 g. vet: 6 g (waarvan 2 g onverzadigd). koolhydraten: 6 g.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1)Kook de wijn met het pepertje en citroengras in tot de helft.
Zeef en bewaar de wijn.
2) Pureer in de Keukenmachine de meloen en komkommer met de ingekookte wijn. Breng op smaak met zout en peper.

Serveertip

Schep de soep in een breed glas, leg er een lepel creme fraiche in en verdeel de reepjes ham er overheen.

Bron

Keurslager



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van evdk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top