Chocolade Pistache Mousse

  • Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 24-08-2012
  • Chocolade Pistache Mousse

    Chocolade Pistache Mousse

    Chocolade Pistache Mousse

Blikje Witte Chocolade voor fondue én pistache crème te verkrijgen in Oil & Vinegar

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1 Blikje Witte Chocolade voor fondue*
- 4 eieren
- 1 dl slagroom
- 30 g Kristalsuiker
- 4 eetl. pistachecrème*
- pistachenootjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de chocolade au bain marie.
Plaats hiervoor een kommetje met daarin de chocolade boven een pan met kokend water.
Scheid het eigeel van het eiwit.
Klop het eigeel samen met de suiker op tot het mooi schuimig is en voeg dan langzaam
en al kloppend de gesmolten chocolade toe. Klop het eiwit met een snufje zout
tot er een stevig schuim ontstaat en spatel dit voorzichtig door het chocolademengsel.
Klop vervolgens de slagroom en spatel deze eveneens door het mengsel.
Verdeel de pistachecrème over amuse glaasjes en schenk vervolgens de chocolademousse erover.
Laat het ongeveer 4 uur opstijven in de koelkast.

Bron

Oil & Vinegar

Serveertip

Garneer met stukjes pistachenootjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten