1. Home
  2. Recepten
  3. Koekjes
  4. Hartige Koekjes

Hartige Koekjes

Door: TooDelicious

  •  , Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-08-2012

Ingrediënten 12 personen


Ingrediënten :
150 g boterboter
225 gram bloem
125 g basterdsuiker
1 tl vanille-essence
bloemsuiker voor het bestuiven
basterdsuiker om te bestuiven


Verder heb je nodig


Oven
Hart vormpjes


Ontdek meer:

Voorbereiding

- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Beleg de bakplaat met het bakpapier.
- Snij de boter in blokjes.

Bereidingswijze

- Zeef de bloem boven een grote kom en kneed de boter met je vingertoppen door tot het mengsel op broodkruim lijkt.
- Roer de bastersuiker en de vanille-essence erdoor en kneed het mengsel met je handen tot een stevig deeg.
- Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van ca. 2,5 cm dik. Snijd er met een koekjesvorm 12 hartjes uit met een doorsnee van 5 cm en 2,5 cm dik.
- Leg de hartjes op de bakplaat en bak ze in 15-20 minuten in de oven goudbruin.
- Laat ze op een rooster afkoelen. Bestuif ze voor het serveren met een beetje basterdsuiker.

Serveertip

Extra Tips :

- Tegelijk met de vanille-essence kun je ook een paar druppels kleurstof toevoegen.
- Garneer de hartjes met kleine zilveren, gouden of roze pilletjes (taartdecoratie).

Bron

Boek recept : `Bakken`



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van TooDelicious
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top