1. Home
  2. Recepten
  3. Koekjes
  4. Hartige Koekjes

Hartige Koekjes

  •  , Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-08-2012

Ingrediënten 12 personen


Ingredi├źnten :
150 g boterboter
225 gram bloem
125 g basterdsuiker
1 tl vanille-essence
bloemsuiker voor het bestuiven
basterdsuiker om te bestuiven


Verder heb je nodig


Oven
Hart vormpjes


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

- Verwarm de oven voor op 180 ┬░C.
- Beleg de bakplaat met het bakpapier.
- Snij de boter in blokjes.

Bereidingswijze

- Zeef de bloem boven een grote kom en kneed de boter met je vingertoppen door tot het mengsel op broodkruim lijkt.
- Roer de bastersuiker en de vanille-essence erdoor en kneed het mengsel met je handen tot een stevig deeg.
- Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van ca. 2,5 cm dik. Snijd er met een koekjesvorm 12 hartjes uit met een doorsnee van 5 cm en 2,5 cm dik.
- Leg de hartjes op de bakplaat en bak ze in 15-20 minuten in de oven goudbruin.
- Laat ze op een rooster afkoelen. Bestuif ze voor het serveren met een beetje basterdsuiker.

Serveertip

Extra Tips :

- Tegelijk met de vanille-essence kun je ook een paar druppels kleurstof toevoegen.
- Garneer de hartjes met kleine zilveren, gouden of roze pilletjes (taartdecoratie).

Bron

Boek recept : `Bakken`



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van TooDelicious


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van TooDelicious
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top