1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. Koekjes
  5. Koekjes en hapjes met kipfilet en ham vulling

Koekjes en hapjes met kipfilet en ham vulling

Door: deonart

  • Afrikaans, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-08-2012

Ingrediënten


Bladerdeeg uit de diepvries van supermarkt
1 eigeel vermengd met iets melk

BEREIDING VAN KIPFILET IN BOUILLON:
300 g kipfilet (zoveel als wat jij wilt maken), in blokjes gesneden
1 ui, grof gesneden
5 gekneusde zwarte peperkorrels
stukje foelie
150 ml witte wijn+water indien nodig (kip moet precies onder staan)
3 pimentkorrels
zout

100 g ham, in blokjes
1 t aromat
zout
peper
citroensap

1. Doen kipfilet in kookpan en voeg overige ingrediƫnten toe.
2. Breng aan kook en pocheer kipfilet tot gaar.
3. Laat kipfilet in vocht afkoelen.
4. Pureer kipfilet in keukenmachine met ham, aromat, citroensap, en indien nog nodig verder op smaak gebracht met zout en peper.
5. Zeef kookvocht.

BEREIDING VAN SOEZENBESLAG:
100 -150 g ei (2-3 stuks nr. 4)
100 g koude kookvocht waar kipfilet in gegaard is
50 g margarine
50 g patentbloem

1. Breng in een pan, het water met margarine aan de kook.
2. Voeg de bloem toe en roer met een spartel op laag vuur de mengsel gaar.
3. Roer met een spartel de eieren scheuts-gewijs door de massa. (NOOIT met een garde roeren, dan verliest de bloem aan bindkracht)
4. Zodra er en bal vorm en de massa "blink" is de soezenbeslag klaar.
5. Meng soezenbeslag door kip en ham mengsel.
6. Verdeel vulling in helft en door de ene helft roer jij overgebleven kookvocht zodat het spuit bare massa worden en door de dikker helft meng jij fijngesneden peterselie.


Koekjes en hapjes met kipfilet en ham vulling
Koekjes en hapjes met kipfilet en ham vulling
Koekjes en hapjes met kipfilet en ham vulling
Koekjes en hapjes met kipfilet en ham vulling
Koekjes en hapjes met kipfilet en ham vulling
Koekjes en hapjes met kipfilet en ham vulling

Heerlijke koekjes voor bij lunch en pasteitjes voor high tea of bij de borrel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

VOOR PASTEITJES:
1. Laat bladerdeeg lapjes ontdooien en leg lapjes tegen elkaar op een licht ingevette bakplaat die besprenkel is met water.
2. Spuit met een spuitzak, voorzien van een grote gladde spuit, het vulsel mengsel, tot een baan over bladerdeeg lapjes.
3. Strijk met een kwastje de bladerdeeg onder vulsel mengsel in met los geklopt ei.
4. Vouw de bovenste helft van bladerdeeg over vulling en druk goed vast op onderste helft.
5. Strijk met kwastje de reep(en) 2 x dun in met los geklopt ei.
6. Snijd elk bladerdeeg lapje met klam mes in 3 delen en snijd de vulling tussen lapjes ook door.
7. Laat repen voor 15 min. rusten.
8. Bak de kipfilet pasteitjes af in een oven van 220*C voor 20 - 25 min.
9. Snijd weer even de vulling tussen de lapjes door en serveer warm op een serveerschaal.

VOOR KOEKJES:
1. Doen lepels vol vulling in hete olie in een koekenpan.
2. Bak eerst de ene kant goudbruin en stevig en keer koekje en bak andere kant goudbruin.
3. Laat op keukenpapier ontvetten.



Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top