Japans stoofvlees

  • > 120 min.
  • Geplaatst op 22-08-2012
  • Japans stoofvlees

    Japans stoofvlees

    Japans stoofvlees

let op: 2 uur marineren en 2 uur stoven

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
400 gram magere runderlappen
½ dl zoete mirin
1 dl sake
½ dl water

Voor de marinade
blikje tomatenpuree
3 eetlepels zoete sojasaus (of ketjap manis)
1 eetlepel sesamzaad
1 eetlepel gehakte knoflook
1 eetlepel geraspte gember
2 gedroogde chilipepers
2 eetlepels rijstazijn
zwarte peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Ingrediënten voor de marinade mengen.
Vlees in dobbelstenen snijden en 2 uur marineren.

Bereidingswijze

In stoofpan scheutje olie verwarmen.
Vlees met marinade erin. Vlees braden tot het rondom dicht
is , maar niet te hard, anders wordt de saus bitter.
Mirin, Saké en water erbij.
Aan de kook brengen
.
Dan vuur laag en in totaal 2 uur laten stoven.
Halverwege vocht checken, eventueel wat
water toevoegen.

Bron

http://eetsnob.nl

Serveertip

Serveren met pandanrijst en gekookte sperzieboontjes met sesamolie en
geroosterde sesamzaadjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten