Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Vis keuken
  4. Mijn eigentijdse Britse Fish and Chips in bierbeslag

Mijn eigentijdse Britse Fish and Chips in bierbeslag

Door: Fressnapf

  • Vis, Feestmaaltijd
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-08-2012

Ingrediënten 4 personen


Voor het beslag:
1 flesje Pils van 33 cl. NB Let op Pils, géén ander bier want dat gaat fout
3 koppen zelfrijzend bakmeel
1 tl zeezout of wat meer naar smaak
2 tl paprikapoeder mild
1 tl cayennepeper

1 kilo verse Kabeljauw filet (of andere stevige vis zoals Schelvis, Roodbaars of Heek)
8 grote aardappelen liefst iets kruimig
Arachideolie (pindaolie om te bakken)
1 grote Citroen
Beetje verse Peterselie


Verder heb je nodig


Pan, friteuse

Mijn eigentijdse Britse Fish and Chips in bierbeslag
Mijn eigentijdse Britse Fish and Chips in bierbeslag
Mijn eigentijdse Britse Fish and Chips in bierbeslag
Mijn eigentijdse Britse Fish and Chips in bierbeslag
Traditionele Fish & Chips

zo lekker, lik je je vingers bij af

zo lekker, lik je je vingers bij af

Niets is er lekkerder dan dit Britse fastfood, maar het is in elk geval wel gezond. Zo af en toe maak ik het want krijg er dan gewoon zin in. In de UK bruist het van dit soort afhaalzaakjes (take away) langs de wegen. Ik kocht ze zelfs vroeger in een krant! Hier kun je het wel krijgen bij de visspecialist en die heeft dan ook gretig aftrek. Zelf maken is niet alleen leuk, maar ook heel erg lekker! Bovendien likken de kinderen hierbij ook hun vingertjes af ! Zo leren ze wel vis eten.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Neem een schaal en doe daar de Pils in, het bakmeel, zout en de kruiden en mix dit totdat het een luchtig beslag wordt. Even laten staan. Dan de visfilets wassen en in stukken snijden. Ik neem liefst Schelvis of Kabeljauw want die zijn het lekkerste. Ondertussen de aardappels schillen en er leuke frietjes van snijden. Dikke, smalle, lange, Vlaamse of Franse, maakt niet uit. Deze eerst even voorbakken in de friteuse op 150 graden en dan op keukenpapier laten afkoelen.
Doe dan arachideolie in een pan. Verhit dit tot 175, 180 graden. Haal steeds enkele visfilets goed door je beslag en doe ze in de pan met olie en bak ze luchtig mooi, knapperig, bruin. Zet je friteuse weer aan op 180 graden en bak je frites af totdat ze mooi knapperig en bruin zijn. Leg de vis en de frites samen op een bord, snij de citroen in partjes en serveer die er bij, lekker fris. Doe er dan ook wat verse peterselie bij en smullen maar !
Kooktip: Nooit frites en vis in dezelfde olie bakken ! Dan gaan ze naar elkaar smaken en is niet lekker. Bak de frites in je friteuse.

Serveertip

Neem er remoulade saus, ravigottesaus, mayonaise bij en lekker smullen.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top