1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Zomerse kalfsvleesschotel uit de slowcooker

Zomerse kalfsvleesschotel uit de slowcooker

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 21-08-2012

Ingrediënten


0ngeveer 600 gram kalfsvlees. Van de turkse slager is het heel mals vlees en niet zo duur als bij de hollandse slager.1 venkel, 1 paprika, 6 sjalotjes, 3 dl bouillon van een tablet.1 el paprikapoeder, beetje zeezout, peper uit de molen, beetje 7 kruidenpoeder, 4 trostomaten,6 aardappelen, vers salie, rozemarijn, tijm.


Verder heb je nodig


Slowcooker


zomerse kalfsvleesschotel uit de slowcooker
zomerse kalfsvleesschotel uit de slowcooker

Ik had nog kalfsvlees in de vriezer.Het is een eenpansgerecht uit de slowcooker geworden. Je kunt het ook in de stoofpan of tajine maken.Dan kun je een stooftijd van 2 uur nemen.Heerlijk mals en smakelijk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Sjalotjes,venkel, paprika in stukken snijden. Aardappeles schillen en in stukken snijden.

Bereidingswijze

Slalotjes, venkel en de paprika op de bodem van de slowcooker leggen.Over het kalfsvlees de paprikapoeder en zeezout strooien. Bouillon erover gieten.Deksel op de pan en eerst 4 uur stoven. Dan de tomaten, aardappelen en verse kruiden erbij doen. Nog 4 uur stoven op de slow stand.

Serveertip

In diep bord serveren. Evt. stokbrood erbij geven.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van foekje1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van foekje1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top