Heerlijke zoete gehaktballen
- Internationaal, Borrelhapje
- 30-60 min.
- Geplaatst op 21-08-2012
Ingrediënten
Boodschappenlijstje:500 gr. rundergehakt
1 ui
3 eetl. suiker
Olie
Ketjap Manis ( ik gebruik trade mark)
1 runderboullion blokje
zout
peper
Panneermeel (ong. 4 eetl.)
2 tenen knoflook
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1775,55 kcal |
Koolhydraten | 124,72 g |
Eiwitten | 102,88 g |
Vetten | 95,04 g |
Bereidingswijze
Uitje snijden en bakken in olie, zodra hij glazig/bruin wordt, suiker toevoegen en deze kalamariseren. Dit mengseltje af laten koelen, en daarna toevoegen aan het gehakt, met een verkruimeld boullion blokje, de uitgeperste knoflook, snufje peper en zout toevoegen. Panneermeel toevoegen
Vervolgens hier kleine balletjes van draaien
Dit in olie aanbakken. Blussen met water, vervolgens hier ook nog een flinke scheut ketjap en een teen knoflook aan toevoegen, en de balletjes lekker donkerbruin laten worden.
Laatste reacties
Wat ook zo lekker is, om deze te maken, en samen op te eten met bijvoorbeeld stamppot zuurkool..
Vandaag dit recept gemaakt, mijn allereerste zelfgemaakte gehaktballetjes en super lekker.....die gaan we vaker eten!
Het was heerlijk. Dat komt hier vaker op tafel.
ga het uit proberen, weer eens een x wat anders. Dank je wel. Groetjes Karin
Lijkt me heerlijk, ik neem hem mee :-)
Lijkt me heerlijk, ik neem hem mee :-)
Lijkt me heerlijk, ik neem hem mee :-)
Lijkt me heerlijk, ik neem hem mee :-)
Heerlijk waren ze. voor herhaling vatbaar. lekker zoet, weer eens een hele andere gehaktbal. dank je wel voor dit lekkere recept. p.s. je bent bij de ingrediënten vergeten te vermelden dat er nog 2 knoflook tenen in moeten. liefs ruth
Ze zijn zo lekker. Eet zo lekker weg.