1. Home
  2. Recepten
  3. Vis keuken
  4. Ratatouille
  5. Dorade op bedje van ratatouille

Dorade op bedje van ratatouille

  • Vis, Ovenschotel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-08-2012

Ingrediënten 4 personen


4 dorade filets of 4 kleine, hele dorade`s schoongemaakt
2 courgette
1 aubergine
6 tomaten
2 uien
2 teentjes knoflook
1 bosje verse oregano
versgemalen peper en zout
olijfolie
100 g belegen kaas, geraspt
1 tl paprikapoeder


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Dorade op bedje van ratatouille
Dorade op bedje van ratatouille

Dorade is al zo`n lekker en betaalbaar visje en dan deze op een heerlijk bedje van ratatouille, kerngezond barstensvol smaak alsof je jezelf aan de Middellandse zee of in Portugal waant.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de courgette, de aubergine en tomaten in gelijke stukjes. Snijd de ui door de helft, dan in vieren en haal de ui los zodat er `rokken` ontstaan. Hak de teentjes knoflook heel fijn en roerbak dit samen met de gesneden groenten 5 minuten. Doe dit in een ovenschaal met wat olijfolie; maak het geheel op smaak met zout en peper. Hak de oregano fijn en schep 2 eetlepels hiervan door de groenten. Bestrooi de dorade filets aan beide zijden met peper en zout naar smaak. Leg deze bovenop de groenten. Bestrooi het geheel met de kaas vermengd met de paprikapoeder. Schuif de schaal in het midden van de voorverwarmde oven, stoof de dorade met ratatouille in ongeveer 8 minuten gaar.

Serveertip

Lekker met aardappelpuree met peterselie of gebakken baby krieltjes met tijm, rozemarijn en zeezout

Bron

Viskookboek en wat aangepast.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top