Rauwe zeebaars met avocado en kruiden (TOP AMUSE)

  • Vis, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 20-08-2012
  • Rauwe zeebaars met avocado en kruiden (TOP AMUSE)

    Rauwe zeebaars met avocado en kruiden (TOP AMUSE)

    Rauwe zeebaars met avocado en kruiden (TOP AMUSE)

Dit is een wel een heel erg lekker hapje en ziet er nog leuk uit ook. Leuk om als amuse te presenteren of lekker voorgerecht waarmee je echt kan scoren. Ook lekker slank en gezond.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 rijpe avocado
120 g zeebaarsfilet (30 g per glaasje) Neem wel wilde, die is lekkerder
1 flinke handvol verse kruiden: dille, koriander, bieslook
1 limoen
1 citroen
olijfolie
peper
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
glazen

Bereidingswijze

Was de limoen en snij het buitenste groene laagje van de schil (het wit smaakt bitter). Snij in fijne reepjes. Snij de zeebaarsfilet in kleine stukjes. Meng met een scheut olijfolie en een beetje citroensap en voeg de fijne reepjes limoenschil toe. Kruid met peper en zout. Zet weg in de koelkast. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Plet het met een vork en meng met het sap van een halve limoen. Kruid met peper en zout. Snij de kruiden fijn en meng met wat olijfolie, zout en peper. Vul de glaasjes eerst met de avocado. Doe de kruiden erbovenop en vervolgens de zeebaars. Garneer met wat verse kruiden.

Bron

Puur genieten en toch gezond en slank (boek)

Laatste reacties

jokevd1 avatar
jokevd1 27-09-2012

Zocht ik toch een grapje (amuse) om een Mexicaanse maaltijd mee te beginnen...en toen las ik dit. Leuk recept, neem ik mee. Groetjes, Joke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten