Catalaanse Kip

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 bakbacon, 2x1/2 liter blik tomaatstukjes, 1/4 liter kippenbouillon, 1 grote ui, 4 kippenbouten, 2 teentjes knoflook, 1 laurierblaadje, olijfolie.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kruid de kippenbouten met zout en peper en braad ze rondom bruin in 1/2 dl. verhitte olijfolie. Halveer de plakjes bacon en snipper de ui. Voeg bacon, ui en knoflook uit de pers toe en fruit het mee. Voeg de tomaatstukjes met het vocht en het laurierblaadje toe, en laat de kip afgedekt 15 minuten stoven. Voeg de bouillon toe en laat de massa zonder deksel op de pan nog eens 15 minuten pruttelen, zodat de saus wat inkookt. Breng het recept op smaak met zout en peper. Haal het laurierblaadje eruit.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

zus avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten