Catalaanse Kip
- Spaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 personen
250 bakbacon, 2x1/2 liter blik tomaatstukjes, 1/4 liter kippenbouillon, 1 grote ui, 4 kippenbouten, 2 teentjes knoflook, 1 laurierblaadje, olijfolie.Bereidingswijze
Kruid de kippenbouten met zout en peper en braad ze rondom bruin in 1/2 dl. verhitte olijfolie. Halveer de plakjes bacon en snipper de ui. Voeg bacon, ui en knoflook uit de pers toe en fruit het mee. Voeg de tomaatstukjes met het vocht en het laurierblaadje toe, en laat de kip afgedekt 15 minuten stoven. Voeg de bouillon toe en laat de massa zonder deksel op de pan nog eens 15 minuten pruttelen, zodat de saus wat inkookt. Breng het recept op smaak met zout en peper. Haal het laurierblaadje eruit.