Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Catalaanse Kip

Catalaanse Kip

Door: zus

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-05-1999

Ingrediënten 4 personen


250 bakbacon, 2x1/2 liter blik tomaatstukjes, 1/4 liter kippenbouillon, 1 grote ui, 4 kippenbouten, 2 teentjes knoflook, 1 laurierblaadje, olijfolie.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kruid de kippenbouten met zout en peper en braad ze rondom bruin in 1/2 dl. verhitte olijfolie. Halveer de plakjes bacon en snipper de ui. Voeg bacon, ui en knoflook uit de pers toe en fruit het mee. Voeg de tomaatstukjes met het vocht en het laurierblaadje toe, en laat de kip afgedekt 15 minuten stoven. Voeg de bouillon toe en laat de massa zonder deksel op de pan nog eens 15 minuten pruttelen, zodat de saus wat inkookt. Breng het recept op smaak met zout en peper. Haal het laurierblaadje eruit.



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zus
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top