Bietensalade

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 19-08-2012
  • Bietensalade

    Bietensalade

    Bietensalade

Lekker pittige Bietensalade voor bij de barbecue

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram gekookte rode bieten
3 sjalotjes
2 tenen knoflook
peterselie (naar smaak)
pakje ontbijtspek reepjes
2 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels witte balsamico azijn
1 koffielepel honing
1 koffielepel gembersiroop
zwarte peper (naar smaak)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan

Voorbereiding

bak de spekjes uit en laat ze afkoelen op een stuk keukenpapier.

Bereidingswijze

Snijd de gekookte bieten in kleine blokjes.
Snijd de sjalotjes en knoflook fijn.
Knip of snijd de peterselie fijn (ik heb de blaadjes van ongeveer een half bosje gebruikt). Meng de biet, ui, knoflook en peterselie door elkaar.
Maak de dressing: meng de olie, azijn, honing, gembersiroop en de zwarte peper goed door elkaar. Roer door de bieten salade. Voeg de afgekoelde en uitgelekte spekjes toe en roer de salade goed door elkaar. Zet de salade afgedekt in de koelkast en laat het minstens een uur staan.

Bron

verschillende recepten samen gevoegd en er een eigen draai aan gegeven.

Serveertip

Lekker bij de barbecue

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten