1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Bietensalade

Bietensalade

Door: GittaWS

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-08-2012

Ingrediënten 4 personen


500 gram gekookte rode bieten
3 sjalotjes
2 tenen knoflook
peterselie (naar smaak)
pakje ontbijtspek reepjes
2 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels witte balsamico azijn
1 koffielepel honing
1 koffielepel gembersiroop
zwarte peper (naar smaak)


Verder heb je nodig


Koekenpan

Bietensalade
Bietensalade

Lekker pittige Bietensalade voor bij de barbecue

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bak de spekjes uit en laat ze afkoelen op een stuk keukenpapier.

Bereidingswijze

Snijd de gekookte bieten in kleine blokjes.
Snijd de sjalotjes en knoflook fijn.
Knip of snijd de peterselie fijn (ik heb de blaadjes van ongeveer een half bosje gebruikt). Meng de biet, ui, knoflook en peterselie door elkaar.
Maak de dressing: meng de olie, azijn, honing, gembersiroop en de zwarte peper goed door elkaar. Roer door de bieten salade. Voeg de afgekoelde en uitgelekte spekjes toe en roer de salade goed door elkaar. Zet de salade afgedekt in de koelkast en laat het minstens een uur staan.

Serveertip

Lekker bij de barbecue

Bron

Verschillende recepten samen gevoegd en er een eigen draai aan gegeven.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van GittaWS
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top