1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Reiberdatschi of reibekuchen glutenvrij

Reiberdatschi of reibekuchen glutenvrij

Door: dikkebuikenclub

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-08-2012

Ingrediënten 4 personen


2,5 kg aardappelen
3 á 4 eieren
3 el glutenvrij meel
zout
olie


Verder heb je nodig


Keukenmachine


Vroeger thuis konden we er geen genoeg van krijgen. Met gerookte zalm is het een lekker voorgerecht. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De aardappels schillen en fijn raspen. De rasp in een schone theedoek doen en het vocht eruit knijpen.
De rasp in een mengkom doen en de eieren, het meel en het zout erdoor mengen.
Verhit olie in een pan en bak "koekjes" van een opscheplepel van het aardappelmengsel.
Bak ze goudbruin, leg ze op een bord en houd ze warm. Bak de rest van het mengsel.

Tags

Serveertip

Nu kun je variëren hiermee. Je kunt er gefruite uisnippers door doen en/of met kleine stukjes gerookt spek erin.
De naturelversie kun je serveren met gerookte zalm en Sour crème waar je flink bieslook en wat peper en zout door roert.

Bron

Moeders keuken



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dikkebuikenclub
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top