Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Reiberdatschi of reibekuchen

Reiberdatschi of reibekuchen

Door: dikkebuikenclub

  •  ,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-08-2012

Ingrediënten


2,5 kg aardappelen
2 flinke uien
4 eieren
3 el meel
zout
olie



Vroeger thuis konden we er geen genoeg van krijgen en nu bij mij thuis blijven de kinderen er ook van eten. Door de ui tevoren te fruiten krijgen ze een veel lekkerdere smaak. Rauwe ui verbrand te snel. De zalmverseie doet het ook super als voorgerecht. Als je het dan nog wil "opleuken" kun je de koekjes in de pan vormen met een kookring en dan bakken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De uien pellen en snipperen. De uien in een pannetje zachtjes fruiten.
De aardappels fijn raspen. De rasp in een schone theedoek doen en het vocht eruit knijpen.
De rasp in een mengkom doen en de eieren, de meel, het zout en de uien erdoor mengen.
Verhit olie in een pan en bak "koekjes" van een opscheplepel van het aardappelmengsel.
Bak ze goudbruin, leg ze op een bord en houd ze warm. Bak de rest van het mengsel.

Serveertip

Nu kun je variëren hiermee. Je kunt ze zonder ui bakken of met kleine stukjes spek erdoor.
De naturelversie kun je serveren met gerookte zalm en Sour crème waar je flink bieslook en wat peper en zout door roert.

Bron

Moeders keuken



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dikkebuikenclub
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top