Semifredo met mascarpone en aarbeien

  • Italiaans, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 19-08-2012
  • Semifredo met mascarpone en aarbeien

    Semifredo met mascarpone en aarbeien

    Semifredo met mascarpone en aarbeien

Semifreddo is een heerlijke variant op `normaal` ijs. Het heeft een meer luxueus gevoel en met mascarpone is het een bijzondere verwennerij.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 bakje mascarpone 250 g
1 beker yoghurt Griekse stijl 500 g
90 g poedersuiker
10 lange vingers (pakje 175 g), in stukjes
50 ml diksap appel-blauwe bes (AH/huismerk fles 400 ml, biologisch)
50 ml dessertsaus aardbeien (AH/Hero flesje 230 ml)
1 bakje aardbeien (250 g), kroontjes verwijderd
4 el citroensap
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 510,80 kcal
Koolhydraten 50,76 g
Eiwitten 15,60 g
Vetten 26,08 g

Bereidingswijze

1. Meng de mascarpone en yoghurt met een handmixer en roer er 60 g poedersuiker door. Meng de lange vingers met een lepel erdoor en schep het mengsel in de schaal.
2. Roer het diksap en de aardbeiensaus met een voorzichtige, draaiende beweging door het mascarponemengsel, zodat een gemarmerd effect ontstaat. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 3 uur in de vriezer.
3. Haal de semifreddo uit de vriezer. Was de aardbeien en meng ze met het citroensap en de rest van de poedersuiker. Laat alles 10 min. staan. Schep de aardbeien regelmatig om. Serveer het ijs met de aardbeien.

Bron

Allerhande 08-2012

Serveertip

Gerecht is 2 dagen van tevoren bereiden.
De semifreddo kan ook als bolletjes worden gemaakt: Bekleed kommetjes met een ruim vel vershoudfolie, zodat de folie over de rand hangt. Verdeel het kaasyoghurtmengsel over de kommetjes en zet 3 uur in de vriezer. Til ze aan de folie voorzichtig uit de kommetjes en keer de porties elk om op een bordje. Verwijder de folie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten