Lemon curd met passievruchten

  • Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-08-2012
  • Lemon curd met passievruchten

    Lemon curd met passievruchten

    Lemon curd met passievruchten

  • Lemon curd met passievruchten

    Lemon curd met passievruchten

    Lemon curd met passievruchten

  • Lemon curd met passievruchten

    Lemon curd met passievruchten

    Lemon curd met passievruchten

Mijn gezinsleden staan wat huiverig tegenover het snotterige goedje met pitjes ; de inhoud van een passievrucht. Ik heb er een heerlijke curd mee gemaakt. Door de curd te zeven heb je geen last meer van de ongewenste pitjes. Curd wordt nogal eens met de pan direct op het vuur gemaakt. Ik doe het liever au bain-marie; zo weet je zeker dat je geen gestolde (roerei) deeltjes in de "vla" krijgt, maar een zijdezacht mengsel. Verwerk de curd in een taart, in cupcakes, in een trifle, verdeel over een pavlova/meringue of smeer het (tijdens) een brunch op de boterham. De toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos!!

Deel dit recept

Ingrediënten
5 eieren, losgeroerd
200 gram (fijne) suiker
rasp en sap van 2 citroenen
merg van 1 vanillestokje
12 rijpe (ingedeukte) passievruchten
120 gram koude boter in blokjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
fijne zeef, eventueel een au bain marie pan, een uitgekookte (gesteriliseerde) glazen (weck)pot

Voorbereiding

Gebruik een au bain-marie pan of hang een pan in een iets grotere pan met een laagje heel zacht kokend water. De bovenste pan (waarin je de curd maakt, mag het water net niet raken.)

Bereidingswijze

Snijd de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Doe alle ingrediënten, op de boter na in de pan en roer het mengsel voortdurend door tot de vla begint te binden. De dikte van de vla moet ongeveer gelijk zijn aan die van een gebonden saus, want de curd stijft nog na. Haal de pan van de warmtebron en klop de stukjes boter erdoor. Wrijf de curd door een fijne zeef en giet het gladde mengsel in een (gesteriliseerde) weckpot. De curd blijft ongeopend minstens twee weken goed in de koelkast.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten