Heerlijk warme Mediterraanse aardappelsalade met veel smaak
- Mediterraan, Salade
- 10-20 min.
Een heerlijke warme aardappelsalade vol smaken. Ook koud heerlijk. Past prima bij barbequegerechten.
Ingrediënten 4 personen
250 gr (kastanje) champignons1 rode paprika
3 teentjes knoflook
2 sjalotjes
1 el zongedroogde tomaten
1 zakje voorgekookte aardappelblokjes (kun je ook zelf maken)
½ bosje verse peterselie (gesnipperd)
1 tl tijm
1 tl oregano
1 tl paprikapoeder (voor de kleur)
3 el olijfolie
Zeezout
Zwarte peper uit je molen
Benodigdheden
Wok
Bereidingswijze
Snipper de knoflook, de peterselieblaadjes en de sjalotjes. Maak de paprika schoon en snij in blokjes. Snij de champignons in plakjes. Doe olijfolie in de wok, laat heet worden, voeg de aardappelblokjes toe en roerbak ze bruin, dan de paprika, champignons, sjalotjes en de rest. Voeg de specerijen toe en wok het geheel lekker gaar. Je hebt nu een heerlijk bijgerecht of warme aardappelsalade. Ook koud heerlijk en prima als bijgerecht bij vele barbecue gerechten. Afgarneren met de verse peterselie. Smullen maar.
Serveertip
Heerlijk bij BBQ gerechten of gegrild vlees/vis. Je kan het ook zo eten of op brood.