1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Gehakt
  6. vegetarisch gehakt en munt

vegetarisch gehakt en munt

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-08-2012

Ingrediënten


8 el olijfolie, 1 ui, 1 rode paprika, 6 wortels, 3 tomaten, 1 aubergine, 2 aardappelen, 1 el paprikapoeder, 1 el kurkuma, 1 tl kaneelpoeder, 2 dl groentebouillon, 175 gram vegetarisch gehakt, 4 el grof gehakte munt, peper en zout



Een heerlijke manier om vegetarisch gehakt te bereiden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel de ui en snijd hem in ringen, de rode paprika halveren en daarna in dunne reepjes snijden. Wortels schoonboenen en in plakjes snijden, aubergine in blokjes snijden, deze hoeft niet geschild, aardappel schoonboenen of schillen en in plakjes snijden. Tomaat in stukken

Bereidingswijze

Zet de tajine of een pan op het vuur met de helft van de olijfolie, leg de ui, paprika en wortel erin en leg daarop de tomaat, aubergine en aardappel. Meng de rest van de olijfolie met het paprikapoeder, de kurkuma, kaneelpoeder, peper en zout en schenk dit mengsel over de groenten. Voeg vervolgens de hete bouillon toe. Zet het deksel op de tajine en stoof het geheel 30 minuten. Schep hierna het vegetarische gehakt door de groenten, zet het deksel terug op de tajine of pan en stoof alles nog 15 minuten. Schep van het vuur af de munt erdoor.

Serveertip

Als je wil kun je hier pasta, rijst of couscous bij eten.

Bron

Tajine Francis van Arkel



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rvantil


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rvantil
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top