Ambachtelijke boerenpannenkoek

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-08-2012

Heerlijke ambachtelijke pannenkoek uit Restaurant Berg en Dal te Hoog Soeren waar ik gewerkt heb. Deze pannenkoek is zeer geliefd en lekker vol van smaak. Het is in principe een hoofdgerecht, na deze pannenkoek zit je helemaal vol.

Thuis maken is de pannenkoek natuurlijk heerlijk maar ik raad je nog steeds aan deze te proeven in het restaurant zelf. Hier gebruiken ze ambachtelijke pannenkoekenpannen en dat is niet te evenaren!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor het beslag:
250 gram bloem
1 mesp. zout
2 grote eieren
0.5 l melk
Evt. vanillesuiker

Voor de pannenkoek:
Roomboter
Ontbijtspek (12 reepjes)
2 uien
2 paprika`s
4 eieren
12 plakken ham
12 plakken kaas
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1031,42 kcal
Koolhydraten 61,08 g
Eiwitten 78,29 g
Vetten 51,30 g
Benodigdheden
Koekenpan
Garde
Pollepel
Grote kom

Voorbereiding

Meng alle ingrediënten voor het beslag in een kom en klop deze met een garde tot een geheel.

Snij de uien in grote dunne ringen.
Snij de paprika in grote dunne ringen.

Bereidingswijze

Voor 1 persoon (herhaal in totaal 4x)

Verhit een klontje roomboter in de pan. Leg 4 reepjes spek in de pan.
Leg hierover de uienringen (1/2 ui) en de paprikaringen (1/2 paprika).
Breek een eitje in het midden van de pan.
Verdeel de helft van het beslag voor 1 persoon over de gehele pan.
Verdeel de 3 kaasplakken over de hele pan.
Verdeel de 3 hamplakken over de kaas zodat de kaas goed bedekt is.
Verdeel de laatste helft van het beslag voor 1 persoon over de pannnenkoek.

Op het moment dat de buitenkant van de pannenkoek bruin om krult pak je een bord en schuif je de pannenkoek daar op. Vervolgens zet je de koekenpan ondersteboven op de pannenkoek en draai je alles snel om zodat de andere kant van de pannenkoek ook bruin kan bakken. Als het goed is, is het een dikke en zware pannenkoek en zou ik deze niet proberen om te flippen. Wacht nog 5 minuten en de pannenkoek is klaar.

Bron

Restaurant Berg en Dal te Hoog Soeren

Serveertip

Smullen!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

margreethh avatar
margreethh 12-09-2012

Hoi Luuk Ik heb jouw recept voor de boerenpannenkoek gemaakt. Een beetje aangepast, maar in principe hetzelfde idee.Nou, grandioos! we hebben gesmuld. Het was echt een prima recept en ga het zeker vaker maken. Bedankt daarvoor! groetjes ,margreeth

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten