Salade met gorgonzola en druiven

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 14-08-2012
  • Salade met gorgonzola en druiven

    Salade met gorgonzola en druiven

    Salade met gorgonzola en druiven

Dit is een heerlijke zomerse salade. Heerlijk als voorgerecht voor 2 personen maar ook heerlijk als bijgerecht bij bijvoorbeeld Piatto Italiano een ovenschotel die bij mijn andere recepten staat (wanneer ik deze 2 recepten combineer gebruik ik bij deze salade wel een andere Italiaanse kaas).

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gram gorgonzola
80 gram pijnboompitjes geroosterd in koekenpan
75 gr veldsla
halve krop eikenbladsla
250 gr pitloze blauwe druiven, gehalveerd

Dressing:
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepel aceto balsamico
1 theelepel suiker
peper en zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1108,94 kcal
Koolhydraten 29,86 g
Eiwitten 34,23 g
Vetten 92,96 g

Bereidingswijze

Verdeel de gorgonzola in blokjes of grove kruimels. Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge hete koekenpan.
Snijd de Romeinse sla in smalle reepjes en schep deze door de veldsla. Meng de ingrediënten voor de dressing.
Verdeel de sla over borden en verdeel daarover de kaas, blauwe druiven en pijnboompitjes. Giet de dressing erover en presenteer er stokbrood of geroosterd brood bij.

Bron

www.eetitaliaans.nl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten