Griekse, zomerse, kip Cordon Bleu, goed gevuld, barstensvol.

  • Goedkoop en snel, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Griekse, zomerse, kip Cordon Bleu, goed gevuld, barstensvol.

    Griekse, zomerse, kip Cordon Bleu, goed gevuld, barstensvol.

    Griekse, zomerse, kip Cordon Bleu, goed gevuld, barstensvol.

Dit is weer een andere variatie uit het arsenaal hier aan lekkere cordon bleu`s, maar wel een verdomd goede. Voor degenen die eens niet willen barbecueën is deze versie met dit mooie, warme, weer een prima alternatief. Met deze waan je je aan een lekker zonnig Grieks strandje. Gewoon proberen, ik hoor het graag!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kipfilets
Stukje goede verse Griekse Fetakaas
2 el groene pesto van olijven
2 forse el zongedroogde tomaatjes
Zwarte peper uit je molen
Zeezout
1 Ei
Paneermeel
Roomboter
Olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan, cocktailprikkers

Bereidingswijze

Neem de kipfilets, was ze, dep ze droog met keukenpapier, leg ze op een plastic plank en snij ze precies in het midden over de lengte open tot vlak bij de rand. Net als een boek klap je de twee zijden uit.
Nu besmeer je de twee zijden dun met de groene olijven pesto. Brokkel de verse Feta kaas en verspreid een beetje (mag best royaal) over de onderste helft. Tenslotte verdeel je er wat zongedroogde tomaatjes over. Neem dan voor elke filet twee cocktailprikkers, klap ze dicht en over de lengte sluit je ze zodat ze goed dicht zitten.
Neem het ei en kluts deze even in een bakje. Doe dan op elke gevulde kipfilet peper en zout, haal ze door het ei-mengsel en tenslotte door de paneermeel zodat het goed hecht. Desnoods doe je het twee keer. Neem een koekenpan en doe er een klontje roomboter in en een beetje olijfolie (tegen het spatten). Stop de kipfilets er in en bak ze om en om lekker gaar en bruin. Gaar zijn ze als de kaas begint te lopen en je heel makkelijk met de punt van een vork door de kip heen kunt prikken. Leuker kan ik het niet maken, zo eenvoudig is dat, op schaal leggen, naar de tuintafel brengen en nu maar lekker smullen nu hij nog warm is.

Kooktip: Ik heb altijd verschillende Pesto`s want maak ze zelf met de blender. Probeer ook eens met een andere Pesto en een andere kaassoort zoals Brie, Camembert, Mozarella, Leerdammer, Old Amsterdam of Kernhem en/of plakjes verschillende ham- en speksoorten. Dat experimenteren is hartstikke leuk !

Serveertip

Overal lekker bij. Griekse salade, gebakken krieltjes, boontjes, peultjes, zoete sugarsnaps, worteltjes, rijst, eigenlijk met alles!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar
Fressnapf

Doorsturen

Home Recepten