Pool­se stoof­scho­tel (bi­gos)

  • Pools, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 14-08-2012
  • Pool­se stoof­scho­tel (bi­gos)

    Pool­se stoof­scho­tel (bi­gos)

    Pool­se stoof­scho­tel (bi­gos)

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. De smaak is de volgende dag nóg intenser. Verwarm het gerecht al roerend op laag vuur.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 zak zuurkool naturel (500 g)
6 el olijfolie
1 bakje champignons, gehalveerd
1/2 witte kool, in dunne reepjes
2 uien, gesnipperd
125 g gewelde pruimen zonder pit (zak 500 g), in stukjes
700 g rib-runderlappen, in kleine stukjes
3 tenen knoflook, grof gesneden
250 ml rode wijn
2 blikjes tomatenpuree (a 70 g)
2 laurierblaadjes
1 Gelderse rookworst (250 g), in plakjes
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Breng de zuurkool met een 1/2 liter water aan de kook en laat 15 min. koken. Verhit ondertussen 2 el olie in een grote pan en bak de champignons, witte kool, ui en pruimen 10 min. 2. Verhit 4 el olie in een koekenpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak in 4 min. rondom bruin. Schep het vlees om met de knoflook.

Bereidingswijze

Giet de zuurkool af en voeg toe aan het koolmengsel. Voeg de wijn, tomatenpuree, laurierblaadjes en rookworst toe. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 2 uur stoven. Roer regelmatig. Voeg, als de stoofschotel te droog wordt, wat water toe. Breng op smaak met peper en zout.

Bron

ah

Serveertip

Lekker met stevig bruin brood.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten