1. Home
  2. Recepten
  3. Fruit
  4. Pruimen
  5. Pool­se stoof­scho­tel (bi­gos)

Pool­se stoof­scho­tel (bi­gos)

  • Pools, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 14-08-2012

Ingrediënten 4 personen


1 zak zuurkool naturel (500 g)
6 el olijfolie
1 bakje champignons, gehalveerd
1/2 witte kool, in dunne reepjes
2 uien, gesnipperd
125 g gewelde pruimen zonder pit (zak 500 g), in stukjes
700 g rib-runderlappen, in kleine stukjes
3 tenen knoflook, grof gesneden
250 ml rode wijn
2 blikjes tomatenpuree (a 70 g)
2 laurierblaadjes
1 Gelderse rookworst (250 g), in plakjes



Pool­se stoof­scho­tel (bi­gos)
Pool­se stoof­scho­tel (bi­gos)

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. De smaak is de volgende dag nóg intenser. Verwarm het gerecht al roerend op laag vuur.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Breng de zuurkool met een 1/2 liter water aan de kook en laat 15 min. koken. Verhit ondertussen 2 el olie in een grote pan en bak de champignons, witte kool, ui en pruimen 10 min. 2. Verhit 4 el olie in een koekenpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak in 4 min. rondom bruin. Schep het vlees om met de knoflook.

Bereidingswijze

Giet de zuurkool af en voeg toe aan het koolmengsel. Voeg de wijn, tomatenpuree, laurierblaadjes en rookworst toe. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 2 uur stoven. Roer regelmatig. Voeg, als de stoofschotel te droog wordt, wat water toe. Breng op smaak met peper en zout.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met stevig bruin brood.

Bron

Ah



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top