1. Home
  2. Recepten
  3. Tarte Tartin

Tarte Tartin

  •  , Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-08-2012

Ingrediënten


1 rol Vers Bladerdeeg 270 gram
2 a 3 zacht/ zure appels
50 gram echte boter
100 gram kristalsuiker
1 ei om te bestrijken


Verder heb je nodig


Teflon pan met een diameter van 20 cm

Tarte Tartin van Appel
Tarte Tartin van Appel

Tarte Tartin, omgekeerde appeltaart

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 210 graden.

Bereidingswijze

Schil de appels en snijdt ze in parten van ongeveer 8 stukken.
Caramelliseer de suiker in de verhitte teflon pan. Niet omroeren!
Voeg de stukken appels en de boter aan de karamel toe en laat het enkelen minuten sudderen.
Rol het bladerdeeg van het bakpapier af en prik het met een vork enkele keren in.
Snijdt in het deeg een circel met een diameter van 24 cm.
Leg het deeg over de stukjes appel in de pan. De rand van het deeg steekt over de pan, dat is goed omdat het deeg nog iets krimpt in de oven.
Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei
Schuif de pan in het midden van de oven en bak de taart in ca. 20 minuten goudbruin.
Kiep de pan voorzichtig om op een bord.

Serveertip

Tip: direct serveren is het allerlekkerst

Bron

Www.tantefanny.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kookliefhebber1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kookliefhebber1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top