1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Tomatenquiche met ricotta

Tomatenquiche met ricotta

Door: kookliefhebber1

  • Internationaal,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-08-2012

Ingrediënten


1 rol Vers bladerdeeg 270 gram
500 gram cherry tomaten, gewassen en gehalveerd
500 gram ricotta
8 eieren
1 bosje gesneden bieslook
geraspte nootmuskaat


Tomatenquiche met ricotta
Tomatenquiche met ricotta

Tomatenquiche met ricotta

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 220 graden.

Bereidingswijze

Leg het deeg in een ingevette rechthoekige bakvorm
Druk de randen licht aan. Snijdt het overtollige deeg langs de randen weg
Meng de ricotta, eieren en de bieslook door elkaar.
Breng het op smaak met peper, zout en nootmuskaat
Vul de taartvorm met het ricotta mengsel en verdeel hierover de tomaten.
Bak de quiche in een voorverwarmde oven van 220 graden ongeveer 35 minuten.

Serveertip

Lekker als hoofdgerecht op een zomerse dag met een frisse groene salade

Bron

Www.tantefanny.nl



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kookliefhebber1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top