1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Bladerdeeg met schapenkaas

Bladerdeeg met schapenkaas

  • Internationaal,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-08-2012

Ingrediënten 8 personen


1 rol Vers bladerdeeg 270 gram
250 gram milde schapenkaas (feta)
2 kleine rode uien in ringen gesneden
ca. 20 kalamata olijven (of groene ontpitte olijven)
1 ei



Bladerdeeg met schapenkaas
Bladerdeeg met schapenkaas

Bladerdeeghapjes met milde schapenkaas, ui en olijven.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Rol het bladerdeeg op het meegerolde bakpapier af op de bakplaat.

Snijdt rechthoeken van 10x12 cm uit het deeg.

prik met een vork in het midden van het bladerdeeg gaatjes (hierdoor blijft het deeg in het midden laag)

Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.

leg de plakjes gesneden schapenkaas op het bladerdeeg.

Leg daarna de uienringen en de olijven op het deeg.

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak het in ca. 18 minuten goudbruin.

Serveertip

Kan als voorgerecht of borrelhapje, maar ook voor 4 personen als klein hoofdgerecht met een frisse salade.

Bron

Www.tantefanny.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kookliefhebber1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kookliefhebber1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top