Pikant oosters gemarineerde kip spiesjes met groente (TOP)

  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-08-2012
  • Pikant oosters gemarineerde kip spiesjes met groente (TOP)

    Pikant oosters gemarineerde kip spiesjes met groente (TOP)

    Pikant oosters gemarineerde kip spiesjes met groente (TOP)

  • Pikant oosters gemarineerde kip spiesjes met groente (TOP)

    Pikant oosters gemarineerde kip spiesjes met groente (TOP)

    Pikant oosters gemarineerde kip spiesjes met groente (TOP)

Weer eens wat anders voor de BBQ of grillpan. Deze kipspiesjes zijn anders dan andere, lekker pikant gemarineerd en toch botermals. De marinade is eigenlijk Fusion, Thais met een beetje Indonesië. Nu eens niet gekozen voor ui, maar voor sjalotten, die hebben een wat scherpere smaak en was in deze combinatie erg succesvol. Probeer het zelf maar eens.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr verse kipfilet
1 rode paprika
1 groene paprika
¾ bakje champignons
6 sjalotjes

Voor de Marinade:
100 ml sojasaus
1 el olijfolie
Sap van 1 limoen
1 tl uienpoeder
½ tl kurkuma
1 tl djehe of (1 stengel vers citroengras, fijn)
1tl komijnpoeder
1 tl gemberpoeder (of 2 cm verse gember, fijn)
1 teentje knoflook (geperst
½ chilipeper (fijn, zonder zaad)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
10 satéprikkers, schaal, plastikfolie, BBQ of Grillpan

Voorbereiding

Uurtje laten marineren.

Bereidingswijze

Snij de kipfilet in blokken. Was de paprika`s en maak ze schoon, schil de sjalotten, was de champignons en snij deze in grote stukken zodat je ze straks op een prikker kunt steken. Doe de ingrediënten voor de marinade in een schaal en roer deze goed om. Doe de brokken kipfilet er in en even lekker omroeren zodat al het vlees goed bedekt is met marinade. Nu deze schaal een uurtje afgedekt in de koelkast zetten. Zo kunnen alle smaken mooi in de kip trekken. Leg dan de satéprikkers alvast in water te weken (dit is van belang dat ze straks met roosteren niet verbranden). Pak dan de schaal met de gemarineerde kip uit de koelkast en steek de gemarineerde stukken om en om met de groente op de satéprikkers. Dan maar lekker roosteren en smullen maar weer.
NB: Deze hoeveelheid heb ik uitgekiend. We hebben dit namelijk vanavond gegeten. Dit is precies genoeg voor 10 spiesjes.

Serveertip

Lekker met thaise salade of met komkommersalade met korianderdressing.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten