1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Toscaanse stoofpot

Toscaanse stoofpot

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-08-2012

Ingrediënten 4 personen


Ingrediënten

350 g kabeljauwfilet, in stukken
2 el bloem
4 el olijfolie
3 ansjovisfilets (blikje 46 g), fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 blikje tomatenpuree (70 g)
125 ml witte wijn
1 kg mosselen (bak 2 kg)
4 romatomaten, in zeer kleine blokjes +
4 el olijfolie extra vierge, Italiaans (fles 500 ml)
3 takjes selderij, blaadjes fijngesneden


Verder heb je nodig


Een grote soeppan


Toscaanse stoofpot
Toscaanse stoofpot

To­scaan­se stoof­pot

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiden

1. Dep de vis droog. Bestrooi met peper en zout en wentel door de bloem. Verhit de olie in een soeppan en bak de vis 2 min. Haal uit de pan en leg op een bord. Bak in dezelfde pan de ansjovis en knoflook 2 min. Voeg de tomatenpuree en witte wijn toe en breng al roerend aan de kook. 2. Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder beschadigde en openstaande schelpen. Doe de mosselen in de soeppan, zet het vuur hoog. Kook de mosselen met de deksel op de pan 4 min. Zet het vuur uit. Schep de mosselen uit de pan, verwijder de gesloten exemplaren en bewaar het vocht. 3. Doe de tomaten in de pan en voeg de vis toe. Laat in 5 min. tegen de kook aan gaar worden. Voeg de mosselen toe en warm nog 1 min. door. Besprenkel met de olijfolie extra vierge en bestrooi met selderij. Breng verder op smaak met peper.


Serveertip

Serveer in diepe borden. Lekker met ciabatta (brood).

Bron

Allerhande



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naus_marijke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naus_marijke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top