Aardappelsalade met Kwark/Mayonaise saus
- Afrikaans, Salade
- 30-60 min.
Een basis aardappelsalade binnen een handomdraai gemaakt en lekker!
Ingrediënten 6 personen
Een basis aardappelsalade binnen een handomdraai gemaakt en lekker!1 kg aardappelen, in schil gekookt en erna in dikke plakken gesneden
3 e peterselie, fijn
3 e bieslook, fijn
1 ui, fijn
1 augurk, fijn
VOOR SAUS:
100 ml kwark
100 ml mayonaise
2 e witte azijn
1 t witte wijn
1 t citroensap
1 t mosterd
zout
witte peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 288,32 kcal |
Koolhydraten | 35,50 g |
Eiwitten | 5,65 g |
Vetten | 12,67 g |
Bereidingswijze
1. Meng alle saus ingrediënten door elkaar en als het nog te stijf is, meng jij nog augurknat erdoor.
2. Meng de peterselie, bieslook, ui en augurk door de nog warme aardappelplakken.
3. Meng saus door aardappelen.
Deze salade kan warm of koud gegeten worden.
Bron
Proeven en experimenteren
Serveertip
Variatie: er kan ook nog uitgebakken spekjes door of blokjes appel of tomaten met kappertjes of blokjes achterham.... laat jij fantasie zijn gang gaan.