1. Home
  2. Recepten
  3. Pruimen jam

Pruimen jam

  •  ,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-08-2012

Ingrediënten


Pruimen 1 kilo
2 kaneelstokjes
kaneelpoeder
gelei suiker ong 300 gram (of naar eigen smaak)
sap van 1 sitroen (of limoen of citroensap kant en klaar)
ong. borrelglaasje dessertwijn of coebergh of rum wat je in huis hebt)


Verder heb je nodig


Grote pan misschien een staafmixer maar is niet noodzakelijk.
Wek potten of potten sparen met alu deksel.
eventueel trechter of nog makkelijker een statiegeld fles doormidden knippen en deze gebruiken als trechter (wel eerst goed schoonmaken)


Heerlijke pruimenjam, makkelijk recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schoteltje in vriezer zetten om te testen of de jam goed is gekookt.
Potten met alu deksels sparen of wekpotten in huis hebben.
Deze potten uitkoken evt. met soda ivm eventuele bacteriën.
de pruimen wassen en ontpitten in 3 stukken in de pan doen, niet ontvellen!

Bereidingswijze

De pitten uit de pruimen halen. deze in 3 delen in de pan doen ongeveer.
samen met alle ingredienten in de pan doen en langzaam en al roerende laten koken.
Als het borrelt nog 4 minuten door laten koken.
Schoteltje uit de vriezer halen en hier een druppel jam op laten vallen, stolt deze meteen is de jam klaar.
de wekpotten klaarzetten en vullen met de trechter.
Je laat de jam niet eerst afkoelen maar gelijk in de pot.
Deze 5 minuten op zijn kop laten staan (dan trekt hij vacuüm) daarna af laten koelen in de potten.
De jam kan mits goed afgedicht ongeveer 1 jaar bewaard blijven.

Serveertip

Heerlijk op een beschuitje of met ijs oid.. Smullen maar!!!!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sue77


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sue77
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top