1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Kipkluifjes met rabarber en gember

Kipkluifjes met rabarber en gember

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-08-2012

Ingrediënten 2 personen


8 kipkluifjes
1 ui
5cm verse gember
4 stengels rabarber
4 eetlepels stroop (die je ook op pannenkoeken doet)
kopje ketjap manis
kopje (warm) water.


Verder heb je nodig


Braadpan (maar kan ook prima in Romertopf/ tajine/ slowcooker)


Ik had het gevoel dat er met rabarber een goed suddergerecht te maken moest zijn, kon nergens iets vinden dus ben zelf aan de slag gegaan. Resultaat zeer geslaagd; een heerlijk en makkelijk recept. Gesmoorde kipkluifjes zijn eigelijk altijd wel lekker, in en met de rabarber-gembermoes wordt íe heerlijk. Een goeie balans van zoet dankzij de stroop, zuur dankzij de rabarber en zout dankzij de ketjap manis.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1 ui snipperen
5cm verse gember schillen en fijnsnijden
4 stengels rabarber ontdoen van droge uiteindes en in kleine stukjes snijden

Bereidingswijze

Ui fruiten in braadpan
kipkluifjes erbij en kort aanbraden. Doe de gember en rabarber erbij.
Stroop, ketjap en een kopje (warm) water erbij, breng weer tegen de kook aan en laat minimaal een uur sudderen op laag vuur. De kip valt van het bot, de rabarber is tot een heerlijke moes geworden.

Serveertip

Met gekookte aardappels of rijst. Met gekookte wortels



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van appalonia


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van appalonia
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top