Worteltjestaart met banaan

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-08-2012

Iedereen kent het mopje van de worteltjestaart wel. Nou, geloof me, het klopt niet! Ik heb het al op meerdere verjaardagen gemaakt en het is echt een heel gemakkelijke en heel lekkere taart! Helemaal niet "vies he" :-)

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
4 eieren
200 gr lichte basterdsuiker
200 ml zonnebloemolie
250 gr zelfrijzend bakmeel
2 tl kaneelpoeder
0,5 zakje bakpoeder
300 gr winterpeen (fijngeraspt)
2 bananen (fijngeprakt)
60 gr walnoten
25 gr boter
200 gr poedersuiker
3 el roomkaas (Mon Chou)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm (ingevet)

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Bereidingswijze

Klop met een mizer de eieren, de basterdsuiker en een mespunt zout tot een schuimige creme. Zet de mixer op de laagste stand en meng de olie erdoor.
Zeef het bakmeel, de kaneelpoeder en het bakpoeder boven het eimengsel en meng met een houten lepel door elkaar.
Voeg de wortels, de bananen en de walnoten toe. Doe het mengsel in de springvorm. Bak ca 50 min in de oven. Laat afkoelen.
Doe de boter, de poedersuiker en de roomkaas in een kom en meng met een vork tot glazuur. Verdeel met de bolle kant ven een lepel over de worteltaart.

Bron

Allerhande

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten