1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Navarin van konijn

Navarin van konijn

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-08-2012

Ingrediënten 4 personen


1 konijn (of konijnendelen naar wens)
50 g boter
6 sjalotten
4 grote wortelen
2 rapen
1 lepel bloem
3 dl kippenbouillon
1,5 dl Noilly Prat (mag ook vervangen worden door witte Martini)
3 takjes tijm (indien mogelijk citroentijm)
3 blaadjes laurier
1 lepel mosterd
2 lepels geconcentreerde tomatenpuree
1 lepel abrikozenconfituur
peper en zout



navarin van konijn
navarin van konijn

Met dit zuiders of mediterraans gerecht brengen we de zon en het vakantiegevoel in huis. Navarin is oorspronkelijk een ragout van schapenvlees met aardappelen en/of groenten, wij serveren het met konijn. Heerlijk!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat in een gietijzeren stoofpot de boter hazelnootbruin worden en korst alle stukken konijn aan alle kanten bruin.
Maak de sjalotten, de wortelen en de rapen schoon en snijd in grove stukken. Voeg toe aan het konijn.
Bestrooi met enkele lepels bloem. Overgiet met de kippenbouillon en de Noilly Prat.
Schep er de mosterd, de tomatenpuree en de abrikozenconfituur over.
Voeg laurier en tijm toe. Plaats het deksel op de stoofpot en laat het geheel langzaam garen of beter sudderen. Anderhalf uur op een zacht vuurtje. Af en toe eens controleren of er vloeistof genoeg aanwezig is en even doorroeren. Kruiden met peper en zout.
.

Serveertip

Serveer met stukjes tomatenbrood

Bron

Konijn.be



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2550


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2550
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top