1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Kipnuggets

Kipnuggets

  • Marokkaans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-08-2012

Ingrediënten 4 personen


2 kipfilets;
1 kleine ui;
1 eetlepel crème fraiche (of 1 eigeel);
1 eetlepel fijngehakte platte peterselie;
1/2 koffielepel gemberpoeder;
een paar druppels citroensap;
zout en peper naar smaak.


Verder heb je nodig


Theelepel
eetlepel
mes
mixer
keukenpapier


Kipnuggets
Kipnuggets
Kipnuggets
Kipnuggets
Kipnuggets
Kipnuggets

Kipnuggets

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de kipfilets in kleine stukken en maal ze fijn in de keuken-
machine.
Voeg er de fijngesneden platte peterselie, zout en peper naar
smaak en de crème fraiche of het eigeel aan toe en mix alles
goed.
Vorm kroketjes of balletjes van het mengsel, rol ze eerst door
de bloem, dan door het losgeklopte ei en dan door de paneer-
meel.

Verhit de (zonnenbloem-)olie in een pan en bak de kipnuggets
aan beide kanten goudbruin en gaar in ongeveer 6 minuten.

Laat goed uitlekken op keukenpapier

Serveertip

Frietjes, lekkere saus en wat salade of ratatouille..



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Nadiaatje1989


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Nadiaatje1989
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top