Groentesoep, heerlijk xxl gevuld en met veel rundvlees

  • Internationaal, Soep
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 08-08-2012
  • Groentesoep, heerlijk xxl gevuld en met veel rundvlees

    Groentesoep, heerlijk xxl gevuld en met veel rundvlees

    Groentesoep, heerlijk xxl gevuld en met veel rundvlees

Echt een overheerlijke xxl pan zeer goed gevulde groentesoep met 2 soorten rundvlees, bouillon en verse kruiden. Eigenlijk een maaltijdsoep voor het hele gezin en ook erg lekker als de dagen weer kouder worden. Zo maak ik hem het liefst. Geen zakken of blikken, deze eens proberen, je weet niet wat je proeft en is nog leuk om te maken ook, maar dan heb je ook wat.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 runderschenkeltje
250 gr verse runderpoulet
250 gr mager rundergehakt
2 dikke prei stengels
2 mooie winterpenen
3 bosuitjes
Half bakje champignons of kastanje champignons
Blikje tomatenpuree
Bosje verse peterselie 15 gr
2 bosjes verse selderij – 30 gr
2 laurierblaadjes
Vermicelli
2 liter water
Zeezout
Eventueel beetje zwarte peper
3 tabletten tuinkruidenbouillon
2 liter water
Extra evt. beetje maggi of lavas
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1913,94 kcal
Koolhydraten 104,36 g
Eiwitten 232,85 g
Vetten 55,89 g
Benodigdheden
grote pan of (sneller) snelkookpan

Bereidingswijze

Grote pan nemen, 2 liter water er in, schenkel er in, runderpoulet en laurierblaadjes er in, goed heet laten worden tegen de kook aan en trek dan op laag vuur eventueel 1 ½ uur de heerlijke bouillon. Gehakt nemen en er balletjes van draaien. Prei en de wortels nemen en dun in halve ringen snijden, champignons in dunne plakjes, bosuitjes in stukjes snijden. Peterselie en selderij wassen en de blaadjes goed snipperen. Als de bouillon klaar is, ruikt lekker, schenkeltje er uit vissen, als extra nog de kruidenbouillon tabletten er bij voor extra smaak. Voor hoog zetten, de groenten er allemaal in, balletjes er bij, beetje vermicelli er in, de verse kruiden er bij, ruikt nu heerlijk en nog even 20 minuten laten pruttelen. Nu even proeven en eventueel naar smaak nog wat zout en peper er bij. Als het te dik is nog een beetje water toevoegen. Nu maar heerlijk smullen! NB je kan hier ook lekker mee variëren want ik doe er ook wel eens sperciebonen en bloemkool of broccoli roosjes door of maak het eens een keer pittig met tabasco. Mager en hartstikke gezond.

Serveertip

Lekker met stokbroodjes en als er nog over is, niet weggooien. Dit laat zich prima invriezen en/of de volgende dag nog een opkikker nemen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

DeboraD avatar
DeboraD 03-09-2013

Hallo Alex, Wij hebben afgelopen zondag genoten van je heerlijke soep. Hij komt zeker vaker bij ons op tafel. Groetjes Debora

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten