De allerlekkerste mosselen uit de pan ooit gegeten

  • Frans, Feestmaaltijd
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-08-2012
  • De allerlekkerste mosselen uit de pan ooit gegeten

    De allerlekkerste mosselen uit de pan ooit gegeten

    De allerlekkerste mosselen uit de pan ooit gegeten

  • De allerlekkerste mosselen uit de pan ooit gegeten

    De allerlekkerste mosselen uit de pan ooit gegeten

    De allerlekkerste mosselen uit de pan ooit gegeten

Dit is eigenlijk een oud recept van Gorden Ramsey waar hij goed mee heeft gescoord, maar heb het wat aangepast. Dit recept is wel één van mijn allerlekkerste mosselpannetjes ooit en scoor je goed mee als je lekkere eters over de vloer hebt.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 kilo verse, schone mosselen per persoon Neem die van Adri & Zn.
1 grote ui
1 grote wortel
1 kleine venkelknol (of een flinke scheut Pernod, anijslikeur)
4 lente uitjes
2 teentjes knoflook
Bos peterselie
1 el verse tijm
1 tl five spices poeder
100 ml olijfolie
3 el creme fraîche
150 ml droge witte wijn (Riesling)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok, de allergrootste pan (met deksel) die je hebt.

Bereidingswijze

Was de groenten, snipper de ui, de bosuitjes, teentjes knoflook en snijd de wortel en de venkelknol* in stukjes. Neem de wok, doe er de olijfolie, de tijm en het five spices kruid in, goed heet vuur en roerbak de groenten totdat ze glazig geworden zijn. Was nu de mossels, doe ze in de grote pan, wijn er bij en kook ze in een paar minuten gaar totdat ze open staan. Geen dichte op kapotte mosselen nemen, gooi die weg. De verpakkingen van Adri&Zn die mosselen zijn zo goed gecontroleerd, zitten geen slechte in want ik hou het liever gezellig. Je gaat nu de wijn ruiken en de alcohol verdampt. Groente er bij uit de wok, creme fraîche er bij, bos gesnipperde peterselie er bij en nog even goed warm laten worden. Even je vinger in de pan en proeven, evt. nog ietsje nakruiden. De bedoeling is om een heerlijke, zoete, iets pittige anijssmaak te creëren. Derhalve de venkel gekozen en het five spice kruid, heerlijk. Ramsey heeft de venkel dan niet gebruikt en het kruid ook niet, maar er een scheut Pernod voor gebruikt. Dit is een fles anijslikeur, maar heeft niet iedereen in huis. Bovendien is zo`n fles bij de slijter ook nog best duur, meen 15 dus dit is de leuke en smakelijke oplossing. Nu kunnen we lekker smullen van deze heerlijke mosselpan bomvol mooie smaken.

Bron

Oud kookboek en door mij aangepast

Serveertip

Lekker met frietjes of met stokbrood

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 15-01-2017

Heerlijk!

Fenixs avatar
Fenixs 12-09-2012

De smaak van de mosselen was goddelijk!, ondanks dat je geen saus meer nodig hebt, was een tipje whiskey saus erbij enorm lekker.. Dit recept is een dikke hit bij ons gezin!.. Dank je wel..

foekje1 avatar
foekje1 19-08-2012

Hallo Alex. Ik heb zaterdag dit recept gemaakt. Het was super. Maar ik heb de groenten apart gehouden. De mosselen met witte wijn en zeezout gekookt. Heerlijk was het. Toch doe ik de volgende keer de groenten bij het kookvocht van de mosselen. We hebber er vers stokbrood en eigengemaakte kruidenboter bij gegeten.Groet, Marieke

deonart avatar
deonart 08-08-2012

Deze gaan ik maken vooral de 5 kruiden poeder spreek mij aan.. mijn buurman en vriend hebben van de mosseldagen waar dan ook 1 kg mosselen per persoon gegeten worden en deze recept word het volgend keer..

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten