Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Babi ketjap
  6. Overheerlijke babi ketjap uit m`n eigen keuken

Overheerlijke babi ketjap uit m`n eigen keuken

Door: Fressnapf

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-08-2012

Ingrediënten 4 personen


1 kilo verse hamlappen
2 uien
2 tenen knoflook
1 dl ketjap manis
1 tl gemberpoeder
Zwarte peper uit je molen
Zeezout snufje
2 flinke el arachideolie (pindaolie)
¾ - 1 tl sambal
2 dl kokend water


Verder heb je nodig


Wok

Indonesische babi ketjap

in 35 min. klaar en ziet er toch lekker uit in de wok?


Echt een heerlijke babi ketjap, lekker zoet en toch wat pittig. Dit is echt heel snel te maken, geen moeilijke kunstjes. Dit wordt in Indonesië veel gegeten met sajoer boontjes als bijgerecht en over de witte rijst. Heerlijke, snelle, Indonesische maaltijd die er bovendien nog leuk uitziet ook.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Neem de hamlappen en snij ze in blokjes. Bestrooi ze met zout en peper. Neem een wok, doe de arachide olie er in en wok de blokjes aan alle kanten mooi goedbruin. Snipper de uien en de knoflook en doe er bij. Wok ze lekker mee totdat ze gaan verkleuren. Voeg nu de gemberpoeder, de sambal en de ketjap toe. Even lekker rond roeren. Voeg er nu nog ongeveer 2 dl kokend water aan toe en nog 20 minuten laten pruttelen. Het mengsel wordt nu mooi bruin, de smaken verdelen zich en laat het dan even wat inkoken. Nu heb je een overheerlijke babi ketjap. Doodsimpel, 35 min. werk en zo lekker dus smullen maar weer.

Serveertip

Lekker met sajoer (hete) boontjes als bijgerecht en gekookte witte rijst.



Deel dit recept

Reacties (21)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top