Overheerlijke babi ketjap uit m`n eigen keuken

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-08-2012
  • Overheerlijke babi ketjap uit m`n eigen keuken

    Overheerlijke babi ketjap uit m`n eigen keuken

    Overheerlijke babi ketjap uit m`n eigen keuken

  • Overheerlijke babi ketjap uit m`n eigen keuken

    Overheerlijke babi ketjap uit m`n eigen keuken

    Overheerlijke babi ketjap uit m`n eigen keuken

  • Overheerlijke babi ketjap uit m`n eigen keuken

    Overheerlijke babi ketjap uit m`n eigen keuken

    Overheerlijke babi ketjap uit m`n eigen keuken

Echt een heerlijke babi ketjap, lekker zoet en toch wat pittig. Dit is echt heel snel te maken, geen moeilijke kunstjes. Dit wordt in Indonesië veel gegeten met sajoer boontjes als bijgerecht en over de witte rijst. Heerlijke, snelle, Indonesische maaltijd die er bovendien nog leuk uitziet ook.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo verse hamlappen
2 uien
2 tenen knoflook
1 dl ketjap manis
1 tl gemberpoeder
Zwarte peper uit je molen
Zeezout snufje
2 flinke el arachideolie (pindaolie)
¾ - 1 tl sambal
2 dl kokend water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok

Bereidingswijze

Neem de hamlappen en snij ze in blokjes. Bestrooi ze met zout en peper. Neem een wok, doe de arachide olie er in en wok de blokjes aan alle kanten mooi goedbruin. Snipper de uien en de knoflook en doe er bij. Wok ze lekker mee totdat ze gaan verkleuren. Voeg nu de gemberpoeder, de sambal en de ketjap toe. Even lekker rond roeren. Voeg er nu nog ongeveer 2 dl kokend water aan toe en nog 20 minuten laten pruttelen. Het mengsel wordt nu mooi bruin, de smaken verdelen zich en laat het dan even wat inkoken. Nu heb je een overheerlijke babi ketjap. Doodsimpel, 35 min. werk en zo lekker dus smullen maar weer.

Serveertip

Lekker met sajoer (hete) boontjes als bijgerecht en gekookte witte rijst.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Toon61 avatar
Toon61 18-03-2021

Dit is een heel lekker recept ,zelfs mijn vrouw die kieskeurig is schepte twee keer op ,en dat wil wat zeggen kan ik je vertellen .

sjefke4 avatar
sjefke4 13-02-2016

bedankt voor dit heerlijke recept.

zizypha avatar
zizypha 16-11-2013

Simpel is het alleen ik gebruik geen gemberpoeder maar altijd mooie vochtige verse gember. Altijd in huis1

broulond avatar
broulond 16-11-2013

Dit lijkt me heerlijk, morgen uitproberen!!

hyacintje avatar
hyacintje 09-10-2013

Gisteravond gemaakt, en gelukkig nog genoeg over voor vanavond! Echt heerlijk, met bami en sajoerboontjes.

spapaars avatar
spapaars 18-05-2013

Vandaag gegeten en het was heerlijk dank je wel voor dit recept.

ing988 avatar
ing988 17-05-2013

Ga hem een keer proberen, thnx

Harry66 avatar
Harry66 17-05-2013

Lijkt me erg lekker, alvast bedankt, groeten, Harry

dannyfluit avatar
dannyfluit 17-05-2013

Heerlijk en eenvoudig gerecht. Omdat het gerecht amper zoet is, heb ik nog wat bruine suiker toegevoegd.

riawes avatar
riawes 10-01-2013

Hoi ! Je heerlijke en makkelijke recept meegenomen. Hartelijke groet van Ria

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten