Israëlische couscous met pompoen en kokos

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Israëlische couscous met pompoen en kokos

    Israëlische couscous met pompoen en kokos

    Israëlische couscous met pompoen en kokos

  • Israëlische couscous met pompoen en kokos

    Israëlische couscous met pompoen en kokos

    Israëlische couscous met pompoen en kokos

  • Israëlische couscous met pompoen en kokos

    Israëlische couscous met pompoen en kokos

    Israëlische couscous met pompoen en kokos

Heerlijk fruitige en helemaal veganistische israëlische couscous schotel met kokosmelk, pompoen en verse kruiden!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pak pearl couscous of toasted pasta (albert heijn of arabische toko)
1 stuk pompoen
kokosmelk
gember
knoflook
ui
tomaat
verse peterselie
peper
zout
vegetarische bouillon (groente of kruiden)
olie om te bakken (ik gebruik archideolie)
sambal
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 824,19 kcal
Koolhydraten 71,19 g
Eiwitten 17,02 g
Vetten 50,84 g
Benodigdheden

wok
snijplank
mes
kookpan
spatel

Voorbereiding

kook de couscous gaar in 10 minuten in wat bouillon.
snijd de pompoen in blokjes, de tomaat in blokjes en de gember, ui en knoflook fijn.

Bereidingswijze

verhit wat olie in een wok en bak de stukjes pompoen voor ongeveer 5 minuten

voeg tomaat toe en bak kort mee.

voeg daarna de gember, ui en knoflook toe en voeg wat zout toe.

bak alles tot de pompoen bijna zacht is.

voeg 200 ml kokosmelk toe en breng het vuur wat lager.

knip wat verse peterselie in je gerecht.

voeg nog wat sambal toe voor wat meer pit.

voeg als laatst de couscous toe en schep alles goed om.

Serveertip

serveer warm, maar kan ook koud voor picknicks of als salade.

lekker met turksbrood.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

BillyVegaZoet avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten