Israëlische couscous met pompoen en kokos
- Vegetarisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Heerlijk fruitige en helemaal veganistische israëlische couscous schotel met kokosmelk, pompoen en verse kruiden!
Ingrediënten 4 personen
1 pak pearl couscous of toasted pasta (albert heijn of arabische toko)1 stuk pompoen
kokosmelk
gember
knoflook
ui
tomaat
verse peterselie
peper
zout
vegetarische bouillon (groente of kruiden)
olie om te bakken (ik gebruik archideolie)
sambal
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 824,19 kcal |
Koolhydraten | 71,19 g |
Eiwitten | 17,02 g |
Vetten | 50,84 g |
Benodigdheden
wok
snijplank
mes
kookpan
spatel
Voorbereiding
kook de couscous gaar in 10 minuten in wat bouillon.
snijd de pompoen in blokjes, de tomaat in blokjes en de gember, ui en knoflook fijn.
Bereidingswijze
verhit wat olie in een wok en bak de stukjes pompoen voor ongeveer 5 minuten
voeg tomaat toe en bak kort mee.
voeg daarna de gember, ui en knoflook toe en voeg wat zout toe.
bak alles tot de pompoen bijna zacht is.
voeg 200 ml kokosmelk toe en breng het vuur wat lager.
knip wat verse peterselie in je gerecht.
voeg nog wat sambal toe voor wat meer pit.
voeg als laatst de couscous toe en schep alles goed om.
Serveertip
serveer warm, maar kan ook koud voor picknicks of als salade.
lekker met turksbrood.