Aardbeientaart

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-08-2012
  • Aardbeientaart

    Aardbeientaart

    Aardbeientaart

  • Aardbeientaart

    Aardbeientaart

    Aardbeientaart

  • Aardbeientaart

    Aardbeientaart

    Aardbeientaart

dit kan je met frambozen,aarbei of ander fruit naar keuze
je kan koekjesdeeg of bladerdeeg nemen.dit taartje is met zanddeeg gemaakt

Deel dit recept

Ingrediënten
Koekjesdeeg:
(voor circa 12 vormpjes 8 cm)
125 g boter-65 g suiker-1 ei -250 g bloem-30 g suiker-30 g amandelpoeder-snuifje zout-snuifje vanillepoeder
Schuim om af te werken:
100 ml eiwit
200 g suiker
Banketbakkersroom voor de vulling:
zie recept uit de boerenbondkookboek
1liter melk,4eieren-100gr a 150gr suiker-50gr vanillebloem en 50gr bloem,1pakje vanillesuiker.
minenge of slagroom voor afwerking en aarbeien
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereiding koekjesdeeg:
Roer malse boter in de keukenmachine tot een zeer zachte crème.
zakje vanillesuiker, Voeg bij de boter.
Meng de suiker bij de boter. Voeg het ei toe.

Zeef de bloem met het bakpoeder en het snuifje zout. Meng kort.
Kneed het deeg niet, maar zorg gewoon dat alle ingrediënten goed met elkaar gemengd zijn.
Verpak het deeg in plastic folie en bewaar minstens een halfuurtje in de koelkast.
Neem de taartvormpjes klaar. Inboteren hoeft niet.
Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot 3 à 4 mm dikte.
Steek met een uitsteker cirkels die 2 cm groter zijn dan de taartvormpjes.
Beleg de vormpjes met het deeg en prik even in.
Zet de beklede taartvormpjes een halfuurtje in de koelkast.
Verwarm de oven op 190°C.
De taartbodems gaan we blind bakken. Dit kan met bakerwten, maar het kan ook zonder.
Plaats de taartvorm in de oven bak goudbruin in 15 minuten.
ontvorm en laat de taartvormpjes op een rooster afkoelen.
maak de banketbakkersroom:klop de eieren met de suiker tot een schuimige massa,roer de bindstof eronder en een deeltje melk erbij en dan alles laten doorkoken.laten afkoelen,dit is je vulsel voor je taartjes.je kan ook wat slagroom onder mengen om het nog wat luchtiger te maken.
je taartvormpjes bestrijken met confituur of chocolade en dan je banketbakkersroom in spuiten,en afwerken met mirenge of slagroom en aardbeien.Mirenge is 2 eiwit met 125 suiker opkloppen in vetvrije pot zeker 10`,beetje per beetje suiker toevoegen.
hier op deze foto zijn ze afgewerkt met een toefje slagroom

Bron

sofie dumont

Serveertip

je kan het met slagroom of mirénge afwerken

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mwsissie avatar
mwsissie 11-06-2013

Dezelfde hoeveelheid deeg en zo? En wat is de maat van de taart dan? 20 of 24 of 26 cm? Ik vind het een lekker recept! En zou graag een taart ervan maken, maar dan moet ik wel de maat weten! Ik heb het recept in mijn kookboek bewaard! Bedankt voor het plaatsen van dit recept! Geniet van de zon! :-)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten