Bolognesesaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-08-2012
  • Bolognesesaus

    Bolognesesaus

    Bolognesesaus

Een heerlijke bolognesesaus, te gebruiken voor over de pasta of om lasagne mee te maken.

Ik maak altijd veel saus en vries dan porties in, uit deze saus haal je 8 porties. Neem van ieder ingrediënt maar 1 en je hebt het gerecht gehalveerd.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
500gr (mager) rundergehakt
2 uien
2 paprika`s
2 pakjes gezeefde tomaat
1 of 2 runderbouillonblokjes
2 tenen knoflook
2 tl suiker
Zout en peper
Italiaanse kruiden
Geraspte kaas (parmezaanse)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 222,35 kcal
Koolhydraten 12,75 g
Eiwitten 18,14 g
Vetten 9,76 g
Benodigdheden
Grote wok, spatel

Voorbereiding

Snijd de uien en paprika`s
Zet evt. een pan water op om de pasta in te koken

Bereidingswijze

Bak het gehakt rul in de wok. Ik doe dit altijd zonder boter of olie, gehakt is van zichzelf al vet genoeg.
Doe daar de gesneden ui en paprika bij.
Als deze een beetje zacht zijn geworden, doe je de gezeefde tomaten, bouillonblokjes, suiker en knoflook erbij. Proef zelf of je één bouillonblokje genoeg vindt, het maakt de saus wat zouter.
Maak de saus af met de kruiden.

Als je de saus als lasagnesaus gebruikt, doe je om en om een laag saus en een laag lasagna in een ingevette ovenschaal. Begin en eindig met een laag saus en bestrooi metgeraspte kaas

Serveertip

Serveer de saus apart van de pasta en met eraspte kaas.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

barbaraleen avatar
barbaraleen 24-09-2014

Goedkoop, gemakkelijk en heerlijk. Ga ik zeker vaker maken! Bedankt!

ondermoed avatar
ondermoed 12-09-2013

zalig...

robbescheuten avatar
robbescheuten 07-05-2013

Een heerlijke saus! Bedankt voor het recept.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten