Bolognesesaus
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 06-08-2012
Een heerlijke bolognesesaus, te gebruiken voor over de pasta of om lasagne mee te maken.
Ik maak altijd veel saus en vries dan porties in, uit deze saus haal je 8 porties. Neem van ieder ingrediënt maar 1 en je hebt het gerecht gehalveerd.
Ingrediënten 8 personen
500gr (mager) rundergehakt2 uien
2 paprika`s
2 pakjes gezeefde tomaat
1 of 2 runderbouillonblokjes
2 tenen knoflook
2 tl suiker
Zout en peper
Italiaanse kruiden
Geraspte kaas (parmezaanse)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 222,35 kcal |
Koolhydraten | 12,75 g |
Eiwitten | 18,14 g |
Vetten | 9,76 g |
Benodigdheden
Grote wok, spatelVoorbereiding
Snijd de uien en paprika`s
Zet evt. een pan water op om de pasta in te koken
Bereidingswijze
Bak het gehakt rul in de wok. Ik doe dit altijd zonder boter of olie, gehakt is van zichzelf al vet genoeg.
Doe daar de gesneden ui en paprika bij.
Als deze een beetje zacht zijn geworden, doe je de gezeefde tomaten, bouillonblokjes, suiker en knoflook erbij. Proef zelf of je één bouillonblokje genoeg vindt, het maakt de saus wat zouter.
Maak de saus af met de kruiden.
Als je de saus als lasagnesaus gebruikt, doe je om en om een laag saus en een laag lasagna in een ingevette ovenschaal. Begin en eindig met een laag saus en bestrooi metgeraspte kaas
Serveertip
Serveer de saus apart van de pasta en met eraspte kaas.
Laatste reacties
Goedkoop, gemakkelijk en heerlijk. Ga ik zeker vaker maken! Bedankt!
zalig...
Een heerlijke saus! Bedankt voor het recept.