Chilled Cheesecake

  • Amerikaans, Nagerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 rol koekjes (bijv. Oreo, 154 g)
30 g boter, gesmolten
3 blaadjes gelatine (zakje 12 stuks)
3 bakjes frambozen (a 125 g)
1 zakje vanillesuiker
1 bekertje slagroom (125 ml)
4 el suiker
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
1 bakje mascarpone (250 g)
4 el bietensap (fles 750 ml)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

eukenmachine, staafmixer, springvorm (Ø 22 cm), bodem bedekt met bakpapier

Bereidingswijze

1. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Voeg de boter toe en bedek de bodem van de vorm ermee. Druk aan en zet in de koelkast. 2. Week de gelatine 5 min. in koud water. Pureer de frambozen en vanillesuiker met de staafmixer. Verwarm 5 el frambozenpuree in een steelpan en neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en los op in de warme puree. Voeg toe aan de koude puree. 3. Klop de slagroom stijf met de suiker. Roer de crème fraîche en mascarpone los. Spatel de frambozenpuree, slagroom en het bietensap er luchtig door. Schep op de taartbodem. Zet minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast.

Bron

http://www.ah.nl/recepten/recept?id=804324&rq=&course=&proteinSource=&cuisine=&s

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mobiel_1334783823 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten