witlof, veldsla, blauwe druiven & cashewnoten

  • Vegetarisch,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 02-08-2012
  • witlof, veldsla, blauwe druiven & cashewnoten

    Witlof, veldsla, blauwe druiven & cashewnoten

    Witlof, veldsla, blauwe druiven & cashewnoten

Zonde om salades alleen in de zomer te eten, deze met winterse witlof en veldsla is ook heerlijk bij vrieskou of als het pijpenstelen regent.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 stronkjes witlof
75 gram veldsla
1 rode ui, in ringen
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte-wijnazijn
150 gram zachte geitenkaas
handvol blauwe druiven
handvol cashewnoten
zout & peper uit de molen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de harde onderkant van de witlof. Snijd de stronken in ringen. Meng in een kom de witlof met de veldsla, rode ui, olijfolie en witte-wijnazijn. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de salade over 4 borden of een grote schaal. Verbrokkel de geitenkaas erboven. Halveer en ontpit de druiven, verdeel ze met de cashewnoten over de salade. Lekker met stevig boerenbrood, maar ook bij aardappels uit de oven en ui van de barbecue.

Bron

hoge hakken lekker vega

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten