Overheerlijke, anders dan anders Italiaanse ovenschotel

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-08-2012
  • Overheerlijke, anders dan anders Italiaanse ovenschotel

    Overheerlijke, anders dan anders Italiaanse ovenschotel

    Overheerlijke, anders dan anders Italiaanse ovenschotel

  • Overheerlijke, anders dan anders Italiaanse ovenschotel

    Overheerlijke, anders dan anders Italiaanse ovenschotel

    Overheerlijke, anders dan anders Italiaanse ovenschotel

  • Overheerlijke, anders dan anders Italiaanse ovenschotel

    Overheerlijke, anders dan anders Italiaanse ovenschotel

    Overheerlijke, anders dan anders Italiaanse ovenschotel

Één van de lekkerste ovenschotels die ik ken en ook nog eens boordevol groenten en dus vitamines!
Geïnspireerd door Rudolph van Veen, maar met een compleet eigen uitvoering genieten van alle lekkere smaken die Italië in zich heeft!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- 2 mooie, ongepaneerde, varkensschnitzels
- 1 pakje gezeefde tomaten of 1 blikje tomatenblokjes, net hoe grof/fijn je de saus wilt hebben
- 1 grote courgette
- 1 zak verse spinazie
- 2 grote of 4 kleine teentjes knoflook
- 1 grote of 2 kleine sjalotjes
- 1 bol mozzarella
- flink wat vers geraspte Parmezaanse kaas of oude Pecorino
- een handje vol verse basilicum
- gedroogde Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak (genoeg om het bovenste laagje in je ovenschotel te vormen)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- Koekenpan
- Ovenschotel
- Oven

Voorbereiding

Bak de schnitzels in wat olijfolie om en om mooi bruin. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn, omdat ze later nog in de oven gaan. Haal ze uit de pan en leg ze alvast klaar in de ovenschotel.

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Snijd de sjalotjes en knoflook fijn en de courgette in blokjes (ongeveer dobbelsteengrootte).
Haal eventueel wat grove steeltjes van de spinazieblaadjes, die zijn nogal taai als je aan het eten bent.

Snijd de mozzarella in plakken.

Bereidingswijze

Fruit in het overgebleven bakvet van de schnitzels (niet weggooien dus, zit veel te veel smaak aan!!) eerst de sjalotjes kort aan en doe daarna de knoflook erbij. Als ze beiden een beetje kleur hebben, doe je er de courgetteblokjes bij. Bak deze even op hoog vuur mee.

Als de courgettes een mooi bruin kleurtje hebben, zet dan het vuur op halve hoogte. Doe handje voor handje de spinazie in de pan erbij, zodat het de kans krijgt om te slinken. Als laatste giet je er de gezeefde tomaten/tomatenblokjes bij en laat je alles even goed doorwarmen. Zet het vuur uit en roer er de in stukjes gescheurde basilicumblaadjes doorheen.

Leg de plakken mozzarella op de schnitzels in de ovenschotel en giet er daarna de saus overheen.

Als laatste bedek je alles met een mooie laag geraspte kaas en zet je de ovenschotel zo`n 10 minuten in de oven.
Na 10 minuten kun je er nog voor kiezen om even de grill aan te zetten, zodat je een mooi krokant laagje op je schotel krijgt.

Haal eerst de schnitzel met de mozzarella onder de saus vandaan, leg deze op een bord en schep daarna rijkelijk de saus er overheen.
Garneer eventueel met nog wat vers geraspte kaas en basilicumblaadjes.

Serveertip

Natuurlijk lekker met (volkoren)pasta en, als je bang bent tóch nog niet genoeg groenten te hebben, een frisse salade.
Een lekker glaasje Italiaanse rode wijn is natuurlijk ook niet te versmaden.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

dutchfred avatar
dutchfred 21-03-2021

Dit is een toppertje en een blijvertje, was heerlijk

mobiel_1353002293 avatar
mobiel_1353002293 08-09-2018

Waar gezond en lekker samenkomen!

orphan avatar
orphan 11-06-2017

Zeker een mooi recept, neem het mee!

carola1208 avatar
carola1208 04-05-2016

afgelopen maandag gemaakt en het was heerlijk. zeker voor herhaling vatbaar!

ollie883 avatar
ollie883 05-02-2016

Heb je recept meegenomen en ga volgende week maken. Lijkt me een heerlijke schotel. Groet Olga

ger1958 avatar
ger1958 05-02-2016

Dit is idd. een mooi recept !! Echter het is ook een feit dat Smulweb, ten onder zal gaan door reclame. Lieve mensen zoals jij " Juf El “, die geen recepten nu meer plaatsen hebben de eer aan zich zelf gehouden en nu heeft Smulweb alleen nog maar een gemanipuleerde top 5. Echt sieluhhhhhhhhhhh !!!! Het is de keuze van Smulweb, en wat zou het geweldig zijn dat ze door al die reclame naar de klote gaan. Recepten worden niet meer meegenomen en steeds minder mensen bezoeken deze site nog. Tis, gewoon alleen nog reclame en er is totaal geen respect meer voor hobbykoks want dat levert geen geld op om al die mooie dure auto’s van de directie te voorzien van brandstof. Echt triest !!!

JohnnyChoco avatar
JohnnyChoco 04-02-2016

Zo dan, dít is lekker! Vandaag gemaakt en opgepeuzeld. Best wel veel werk als je van elk spinazieblaadje de steeltjes af moet plukken. Tussendoor de afwas doet en alles met de hand snijd. Dan ben je wel anderhalf uur bezig, maar ja, ik ben tenslotte een man..... Echte aanrader!

ruthbrock avatar
ruthbrock 21-10-2015

Super heerlijk, wel een beetje machtig, dus niet al te grote porties nemen. ik heb i.p.v. mozzarella, geitenkaas met honing gebruikt en i.p.v. verse spinazie een pak diepvries bladspinazie, die ik eerst in een pannetje ontdooid heb en met de bolle kant van een eetlepel goed door een fijne zeef uitgedrukt, zodat het vocht eruit was. en verder heb ik nog een 1 groentebouillon tablet toegevoegd. voor herhaling vatbaar.

Thessa072 avatar
Thessa072 22-04-2015

Wat een heerlijk recept! Ook erg kidsproof, want onze kids van 8 en 4 jaar hadden hun bordje he-le-maal opperdepop!

berendg avatar
berendg 13-03-2014

neem hem mee ziet er lekker uit groetjes Berend

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten