Zo komt hij er ongeveer uit te zien.

- 2 mooie, ongepaneerde, varkensschnitzels
- 1 pakje gezeefde tomaten of 1 blikje tomatenblokjes, net hoe grof/fijn je de saus wilt hebben
- 1 grote courgette
- 1 zak verse spinazie
- 2 grote of 4 kleine teentjes knoflook
- 1 grote of 2 kleine sjalotjes
- 1 bol mozzarella
- flink wat vers geraspte Parmezaanse kaas of oude Pecorino
- een handje vol verse basilicum
- gedroogde Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak (genoeg om het bovenste laagje in je ovenschotel te vormen)
- Koekenpan
- Ovenschotel
- Oven
Één van de lekkerste ovenschotels die ik ken en ook nog eens boordevol groenten en dus vitamines!
Geïnspireerd door Rudolph van Veen, maar met een compleet eigen uitvoering genieten van alle lekkere smaken die Italië in zich heeft!
Bak de schnitzels in wat olijfolie om en om mooi bruin. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn, omdat ze later nog in de oven gaan. Haal ze uit de pan en leg ze alvast klaar in de ovenschotel.
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Snijd de sjalotjes en knoflook fijn en de courgette in blokjes (ongeveer dobbelsteengrootte).
Haal eventueel wat grove steeltjes van de spinazieblaadjes, die zijn nogal taai als je aan het eten bent.
Snijd de mozzarella in plakken.
Fruit in het overgebleven bakvet van de schnitzels (niet weggooien dus, zit veel te veel smaak aan!!) eerst de sjalotjes kort aan en doe daarna de knoflook erbij. Als ze beiden een beetje kleur hebben, doe je er de courgetteblokjes bij. Bak deze even op hoog vuur mee.
Als de courgettes een mooi bruin kleurtje hebben, zet dan het vuur op halve hoogte. Doe handje voor handje de spinazie in de pan erbij, zodat het de kans krijgt om te slinken. Als laatste giet je er de gezeefde tomaten/tomatenblokjes bij en laat je alles even goed doorwarmen. Zet het vuur uit en roer er de in stukjes gescheurde basilicumblaadjes doorheen.
Leg de plakken mozzarella op de schnitzels in de ovenschotel en giet er daarna de saus overheen.
Als laatste bedek je alles met een mooie laag geraspte kaas en zet je de ovenschotel zo`n 10 minuten in de oven.
Na 10 minuten kun je er nog voor kiezen om even de grill aan te zetten, zodat je een mooi krokant laagje op je schotel krijgt.
Haal eerst de schnitzel met de mozzarella onder de saus vandaan, leg deze op een bord en schep daarna rijkelijk de saus er overheen.
Garneer eventueel met nog wat vers geraspte kaas en basilicumblaadjes.
Natuurlijk lekker met (volkoren)pasta en, als je bang bent tóch nog niet genoeg groenten te hebben, een frisse salade.
Een lekker glaasje Italiaanse rode wijn is natuurlijk ook niet te versmaden.
mobiel_1353002293 08-09-2018
Waar gezond en lekker samenkomen!
orphan 11-06-2017
Zeker een mooi recept, neem het mee!
carola1208 04-05-2016
afgelopen maandag gemaakt en het was heerlijk. zeker voor herhaling vatbaar!
ollie883 05-02-2016
Heb je recept meegenomen en ga volgende week maken. Lijkt me een heerlijke schotel. Groet Olga
ger1958 05-02-2016
Dit is idd. een mooi recept !! Echter het is ook een feit dat Smulweb, ten onder zal gaan door reclame. Lieve mensen zoals jij " Juf El “, die geen recepten nu meer plaatsen hebben de eer aan zich zelf gehouden en nu heeft Smulweb alleen nog maar een gemanipuleerde top 5.
Echt sieluhhhhhhhhhhh !!!!
Het is de keuze van Smulweb, en wat zou het geweldig zijn dat ze door al die reclame naar de klote gaan.
Recepten worden niet meer meegenomen en steeds minder mensen bezoeken deze site nog.
Tis, gewoon alleen nog reclame en er is totaal geen respect meer voor hobbykoks want dat levert geen geld op om al die mooie dure auto’s van de directie te voorzien van brandstof.
Echt triest !!!